Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KAMISIA2500

ile płacić niani?????

Polecane posty

mam problem,ile mam płacic niani.Będzie ona pilnowała mojej córci 2 * w tygodniu po 10 i 12 godzin.chce jej płacic na godzine?Moj mąż mówi ,ze 6zł na h.Jak sądzicie. jest to woj kuj-pom. poradzcie a ile za nocke????????????

Gość ja pilnuję córki koleżanki
za 6,50zł za godz. i jak dla mnie to jest mało, bo ja zajmuję się nią tylko popołudniami i jadę z jednego końca miasta na drugi (dojazd zajmuje mi 2 godziny, a z mała siedzę 3 godziny), ale jeśli niania ma pilnować dziecka po 10-12 godzin to uważam te 6,50 zł za całkiem rozsądną stawkę:)

6zl lub 6.50 to jest duzo jak dla mne. Nam bedzie pilnowała emerytka ,wiec troche grosza jej wpadnie. A ile płacic jak mała bedzie musiała u niej nocowac ,tez na godzine??

wiesz, ja nie uważam, że to jest dużo, bo tyle albo więcej to ja mogę zarobić stojąc w markecie na promocji, a wiadomo, że godzin zawsze jest więcej dziecko to nie jakiś produkt do sprzedania, to odpowiedzialność! dlatego uważam, że te 6,50zł za godzinę to absolutne MINIMUM a za noc? to nie mam pojęcia spróbuj dogadać się z babeczką jak ona to widzi aha! i czy jesteś absolutnie pewna tej osoby? wiesz, refleks czy cierpliwość u takich osób jest już zupełnie inna niż u młodej osoby

Gość 650zł
jak ja bym chciala tyle placici niani, mnie sie za 10zl nikt nie chce zgodzic za opieke :(:(: Śląsk jest chyba znacznie droższy

wiesz, ja akurat robię uprzejmość koleżance:) gdyby to była obca osoba, to nawet mowy nie ma, że zgodziłabym się na taką stawkę

żartujesz chyba ,\"ja pilnuje corke kolezanki\"to robisz to z przymusu??nie ma nic gorszego.Tzn,ze nie chetnie z Małą zostajesz ,i z przymusu sie z nią bawisz i zajmujesz sie nią.

"z przymusu"? żartujesz? robię jej uprzejmość zgadzając się na taką stawkę, bo to koleżanka i niczego nie muszę, bo do niczego nikt mnie nie zmusza

ja pilnuje....a skąd ty jesteś ???? ta moja niania to matka mojego szwagra ,wiec jest sprawdzona .5 lat zajmowała sie dziewczynką dopuki mała poszła do szkoły.. co do niej to mam pewność.

Gość 650zł
dziewczyny nie spzreczajcie sie o szczegoly, ale obiektywnie patrząc to ja za 6,50 na godzinę nigdy bym nie poszła do parcy a zwłaszzca do dziecka, to nie jest łatwy kawałek chleba opieka nad dzieckiem, więc też zdaję sobie sprawę, że ja jeżeliz arabiam 25zł na godz to nainia musi też proporcjonalnie do tego zarobić, nie mogę wyzyskiwać człowieka.

Gość pff kamisia
z jakiego przymusu? przeciez to praca tak? placisz za usluge- pilnowanie twoje dziecka. Ja tez jestem niania ale nie w Polsce i po prostu mnie wnerrwia ze rodzice oczekuja ze my za ich dzieci to zycie oddamy conajmniej. Wiadomo ze kocham te "swoje" dzieci, ale to nie moje dzieci! to moja PRACA. I na pewno nie wymarzona. Nie sadze ze wiele jest osob dla ktorych bycie niania jest wymarzona praca. Przeciez to zajmowanie sie obcymi dziecmi. Ktore co prawda ma swoje uroki ;) no ale... o.

z Wrocławia:) to najważniejsze mieć pewność co do osoby, z którą zostawia się dziecko:) a mogę tylko spytać ile ta kobitka ma lat?

no wiesz,róznie to bywa z koleżankami.Ja do tej pory płaciłam własnej siostrze za pilnowanie corki,ale mi odmowiła.Alezałatwiła mi zastepczynie,,,własną teścciową.

Gość 650zł
kamisia nie dziwie sie ze Ci odmowila, jezeli 6zl ci zal zaplacic

kamisia... po pierwsze, to \'dopóki\' ...za noc jest na pewno wyższa stawka, a jeśli chodzi o płacę za godziny, to poszukaj w necie- średnio wychodzi 10 zł za godzinę... i nie oszczędzaj na starszej osobie...

Gość kurcze 650 to troche malo
w koncu to praca fizyczna i do tego bardzo odpowiedzialna w kazdym razie nie zgodzilabym sie za tyle pracowac, a za noce to naprawde ekstra, bo w koncu to ciezki kawalek chleba

ona ma 58 lat. a poza tym to za granicą całkiem inne zarobki za pilnowanie dzieci\"au pair\" wyjezdza sie po to ,aby zarobic ,to logiczne...

mam to szczęście, że dziewczynka, którą się zajmuję jest bardzo fajnym dzieckiem:) bardzo otwarta, ciekawa świata i rezolutna:) cieszy mnie to, bo dzięki temu, że to dziecko nei potrafi się nudzi czas nam się nie dłuży, bo wiecznie albo w cos gramy albo układamy albo piszemy, rysujemy czy jestem zasypywana ogromem pytań:) a jej łobuzerstwo czy humory są w granicach rozsądku przecietnego dziecka w jej wieku

no, ale w Polsce tez pilnuje sie dzieci po to aby zarobic chyba nie, a nie dla przyjemnosci...ja za mniej niz 8zl/h nie zajmowalabym sie dziecmi niestety. z reszta dobrze oplacana niania i zadowolona ma lepsze podejscie do dzecka..za 6, 50 to by mi sie nic nie chcialo, bo za akie pieniadze mozna znalezc mniej absorbujaca prace

Gość bbecia
ja pilnowałam w tamte wakcje dzieka za 4, 5 za godzine wiec uwazam ze 6 zł jest całkiem OK ..

Gość Eve.I3
ja znam osoby któe płącą 8zł za dzien! A ty za nocke hesz płącić 6,50? wiesz co... a postaw się w sytuacji takiej niani.. wiem ze polacy są skąpi i chcą dawać ochłapy ludziom... ale no.. wg mnie 8 powinna jej dawac...

to nie jest jeszcze jakąś "wiekową" osobą:) powinna dać sobie radę:) ale tak jak napisały inne osoby i ja wcześniej - opieka nad dzieckiem to jest ODPOWIEDZIALNOŚĆ i to wielka dlatego powinna być należycie opłacana

Gość pff kamisia
a po co sie jest niania? dla przyjemnosci? ze nie ma nic lepszego na swiecie niz zajmowanie sie twoim dzieckiem? to skarb dla ciebie, nie dla innych. I au pair i nanny to co innego ;) i au pair sie nie jest po to by zarobic wierz mi ;)

przecież w nocy to dziecko śpi ,to za spanie mam jej płacić?? Dlaczego piszą same opiekunki,niech napisze jakaś mama...

bo to wszystko zalezy od tego czy to jest praca tylko na wakacje aby cos dorobic czy na dluzej, a jak na dluzjes to wtedy ciezko znalezc cos jeszcze i trzeba z bawienia wyzyc.

dlatego mówię żebyś najlepiej pogadała z tą babką i spytała jak ona to widzi może sama zaproponuje jakąś kwotę?

ja nie jestem opiekunka, ale uwazam, sie to naprawde malo. nic powinna byc oplacana ekstra za to, ze ktos poswieca swoj czas i w kazdej chwili kiedy dziecko sie zbudzi jest gotowy sie nim zajac. czy to tak ciezko zrozumiec?

Gość pff kamisia
kamisia no za darmo to ci chyba nikt nie bedzie pilnowal.. ja bym za 6,50 zl na pewno sie nei zgodzila! to jest ciezka praca. I odpowiedzialna. Chcialabys zeby ktos tobie tyle placil? :O

no właśnie, moze odpowiedz sobie na pytanie: ile Ty chciałabyś by ktoś Ci płacił za opiekę nad dzieckiem, gdybyś to Ty miała być nianią? za ile zgodziłabyś się? :)