Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marceliona

SKAZANY NA BLUSEA

Polecane posty

Gość marceliona

wlasnie na tv polonia leci-swietny film-swietny zespół

mamnagrany ten film na kasecie ostatnio lecial na tvp 2 wisky moja zono.../

Gość jaajajajajajjjajmnksacn
ja mam na kompie super naprawde

Gość marceliona
no ja go juz ogladalam z 50 razy,w kinie po raz pierwszy no a teraz na kompie albo jak w tv leci....piosenki maja ekstra,teraz jest ten inny wokalista no ale jest ok

Tez mam ten film.Osobiscie bardzo mi sie podobal .Lubie ich piosenki:-))A najbardziej \"List do M\"-jesli dobrze pamietam tytul

Gość marceliona
wogole to chyba od tej roli Kot zostal kojarzonym aktorem.List do M-sliczna piosenka

Gość marceliona
ale pamietam tez jak zona riedla w wywiadzie mowila ze wiele scen w filmie jest wymyslonych.i np nie ma w nim pokazane ze jak przed smiercia riedel byl w szpitalu to zespol usunal go oficjalnie ze skladu,a potem probowali zatuszowac ten fakt bo bylo im wstyd ale w filmie nic na ten temat nie ma....

Gość
już naprawdę nie mają o kim filmów kręcić :o

Gość jest też książka
Rysiek, ale to bardzo przygnębiająca lektura, wiele mediów starało się ukazywac życie muzyków jako coś mistycznego, prawda jest taka że ich przygody z narkotykami sprawiały że z czasem zatracali resztki godności ludzkiej to bardzo smutna książka bo pokazuje upadek człowieka, którego wielbiły tłumy fanów a on sam był tak słaby, rozwalał własną rodzinę, krzywdził żonę i dzieci fani widzieli to co chcieli: idola, wizjonera, kogoś nadprzeciętnego, utalentowanego a to był zwykły słąby człowiek w szponach nałogu, moze i by dokonał dużó gdyby nie zniszczyły go narkotyki, umarł młodo, o wiele za młodo

Gość marceliona
a jaki ona ma tutul?chetnie bym poczytala bo wiadomo ze film nie pokaze tych "złych"faktow....mimo to muzyka jest super....i te piosenki co spiewa maciej balcar tez

Gość jest też książka
"Rysiek" Jan Skaradziński

Gość do autorki.......
wiem ze jest jeszcze film sie macie ludzie i sen o victorii......moj brat byl ostatnio na koncercie dzemu,on ten zespol uwielbia od dziecka

Gość a_dusia
jest też książka - polemizowałabym z tym co napisałaś :) bo wiesz, nie wiadomo co stworzyłby Rysiek gdyby nie narkotyki właśnie, całkiem możliwe, że nie byłoby tych-takich własnie- utworów aha, żeby nie było, że pochwalam takie zachowania to oświadczam niniejszym, że jestem przeciwniczką wszelkich nałogów

Gość
ten człowiek przegrał życie, stoczył się i skończył jak menel, a w jego utworach darmo szukam przebłysków geniuszu (nad którym rozwodzą się fani), ot takie sobie przyśpiewki wszystkie na tę samą nutę

Gość a_dusia
w sumie to, wszystkie utwory bluesowe są na tą samą nutę :O

Dlatego ,że Rysiek był w szponach nałogu tworzył utwory o takich ludziach ,znał to z autopsji,jego teksty sa może proste ale mają drugie głębsze dno ,dotykaja problemów wielu ludzi w społeczeństwie jest mnóstwo alkoholików i narkomanów,nie mówie tu o marginesie spółecznym,lecz o tych dobrze ukrywających się .Dla mnie jego utwory są ponad czasowe i wyraziste.To nie tylko Whisky na imprezie ale np utwór Modlitwa,Malowany Ptak,Ballada o Malarzu.Ridel pisał o ludziach zagubionych ,poplątanych ,słabych .Jego utwory to z pewnościa nie sa przyśpiewki,no chyba dla kogoś kto słucha disco polo.

Gość
jesteś szalona mówię ci :D