Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajca

Opowiadnie

Polecane posty

Gość ajca

Witam:) Musze napisac na polski opowiadanie o samotnosci,kompletnie nie wiem jak mam sie do tego zabrac nie mam zadnych pomyslow.Czy moglibyscie podsunac jakies pomysly? :)

Gość a_dusia
poszukaj tematów na kafe :) tu jest pełno takich

Gość
zacznij od kłótni dziewczyny i chłopaka, w której ona każe mu się wynosić, potem spędza samotnie wieczór i noc (tutaj mnóstwo myśli i uczuć) a rano dzwoni do niego ale okazuje się, że miał wypadek samochodowy i nie żyje :)

Gość ajca
dzieki:) ale moze ktos podsunie mi jakis pomysl?

Gość ajca
dzieki neurosa1 jeszcze czekam na jakies pomysly:)

Gość Smutaski
Możesz napisać o smutku po stracie kogoś bliskiego, o odrzuceniu, np. ludzie w domu starców, kiedy rodzina ich nie chce, możesz napisać o jakimś swoim smutnym przeżyciu.

Gość
samotność dziecka, którego rodzice wciąż się kłócą albo samotność w małżeństwie, kiedy przestaje się ze sobą rozmawiać, np. żona czeka na męża, on wraca z pracy (a najlepiej po długim czasie spędzonym np. za granicą), wymieniają grzeczności, jedzą razem obiad, ale oddalili się od siebie na tyle, że żona czuje się samotna w jego towarzystwie, bardzo chciałaby żeby ją przytulił ale on tego nie robi a ona nie jest w stanie mu tego powiedzieć i tak spędzają wspólnie wieczór przed telewizorem nie odzywając się do siebie prawie :)

Gość ajca
dziekuje neurosa1 🌼 tylko kurcze jak to zakonczyc

Ile masz lat, ajca? Nie zabieraj się za tematy, których sama nie przeżyłaś i nie mogłaś przeżyć. Relacje między małżonkami zostaw sobie na kiedyś. Teraz jest ci potrzebny temat który może być bliski tobie i twoim kolegom. Tak, żeby można było tej samotności zaradzić. Np samotność kolegi niepełnosprawnego w klasie tylko z nazwy \"integracyjnej\"

Gość ajca
a co myslicie o tym ze dziewczyna dlugo byla samotna w koncu znalzala chlopaka ale okazalo sie ze musial wyjechac za granice??

Gość
no idą spać i ona zasypia z nadzieją że jutro coś się zmieni i zbliżą się do siebie, choć w głębi duszy wie, że to nieprawda i będą tkwić w tym stanie do końca życia :D chyba nie musi być z happy endem? może być też takie: facet idzie do lekarza i dowiaduje się, że jest podejrzenie rak i musi się zbadać; robi to i czeka na wyniki... dzwoni do przyjaciół, bo nie chce być tego wieczora sam ale okazuje się, że wszyscy są bardzo ale to bardzo zajęci... no i w tym miejscu okazuje się, że wbrew temu co myślał o sobie dotąd nie jest szczęśliwym singlem lecz smutnym trzydziestoletnim facetem, którego nikt nie kocha; w pewnym momencie dzwonek do drzwi - mama ze wsi przyjechała z wałówką (trochę się jej wstydził) i razem spędzają czas :D

Gość ajca
dziekuje bardzo neurosa1 🌼 mam 16 lat