Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamany_gosc

Pomocy

Polecane posty

Gość zalamany_gosc

Gość zalamany_gosc
Od jakiegos czasu mam mysli samobojcze. Wstydze sie o tym porozmawiac z bliskimi, znajomymi i poprosic o pomoc. Nie widze sensu dalszej "wegetacji". Wszystko dobre co mnie mialo spotkac jest juz za mna. Nie mam juz siły...

A psycholog? Żaden wstyd pójść tam po pomoc. Tak samo żaden wstyd powiedzieć, że ma się problem.. Nie Ty pierwszy i nie ostatni myślisz o samobójstwie. Może profesjonalna pomoc akurat zadziała?

Gość zalamany_gosc
Psycholog na NFZ? Jak sie dostac - jakies detale? Zeby pojsc prywatnie nie mam kasy.

Hm, tam chyba nie trzeba skierowania, myślę, że wystarczy rejestracja. Wyszukaj w google adresy gabinetów w swoim mieście, zadzwoń do przychodni, tam na pewno udziela Ci więcej informacji :-)

Gość zalamany_gosc
pa

Gość Winko klasztorne
Psycholog nie pomoże Ci w pełni on zna tylko teorię z książek i wyuczone formuły z studeyjnych wykładów. Ludzie często mylą psychologa z psychoterapeutą. Lepij zwróć się do psychoterapeuty z swoimi problemami. Jeśli po paru sesjach nie poczujesz się lepiej radzę powiedzieć mu o tym wtedy zmieni technikę terapeutyczną bądź go zmienisz na innego. Na samym wstępie zapytaj się go ile ma lat doświaczenia. Niestety to będzie słono kosztować no i nie wiem czy przyniesie oczekiwane rezultaty. Jeśli jednak okaże się niezbędna pomoc farmakologiczna to psychoterapeuta napewno Cię skieruje do psychiatry. Oni wszyscy są dla ludzi aby nam pomagać.

Można iść do psychologa za darmo i może on pomóc nie będąc psychoterapęutą (choć często psycholog jest psychoterapeutą, a terapeuta psychologiem) - to bujda z tą znajomością praktyki. Najłatwiej i chyba najlepiej w Twojej sytuacji byłoby zgłosić się do Ośrodka Interwencji Kryzysowej. Tam pomaga się właśnie osobom w kryzysie. Często takie ośrodki są otwarte przez całą dobę i pomoc jest bezpłatna. Warto z niej skorzystać!