Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokahontas

pomozcie prosze...

Polecane posty

Gość pokahontas

kochane wczoraj dostalam okres i wzielam pierwszą tabletke cilest ,dzis wzielam drugą a pozniej kochalismy sie bez zabezpieczen jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciąże?

Gość malinowa czekolada
Nie poważna jesteś :/ Duuuużeee O_o

Gość jola87
to było pierwsze opakowanie?Jeżeli miałaś cykle regularne to niby jesteś zabezpieczona od początku ja bym jednak przez pierwszy miesiąc dodatkowo się zabezpieczała

Gość pokahontas
niestety pierwsze;;;

Gość piskacz
Uważam, że małe, a wręcz żadne, chociaż zdania są podzielone: niektórzy uważają, że podczas pierwszego opakowania powinno się stosować dodatkowe zabezpieczenie. Ja kochałam się dokładnie w takiej samej sytuacji jak ty i nigdy nie byłam w ciąży. A przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.

Gość malinowa czekolada
Jak dla mnie to było wiadomo, że pierwsze opakowanie skoro brała tabletkę w pierwszym dniu okresu... O_o

Gość malinowa czekolada
Poza tym... radzę dobrze czytać ulotki :/

Gość pokahontas
dziewczyny myslicie zebym sie nie martwila zrobic za tydzien test? mysle ...i bardzo sie boje....

Gość jola87
no nie wiem czy test tak szybko ci wykaże odczekaj przynajmniej z tydz.

Gość pokahontas
ja wlasnie czytalam i tam pisze ze z przyjeciem pierwszej tabletki est uz zabezpieczenie

Gość malinowa czekolada
Po Twoich wypowiedziach stwierdzam iż młoda jesteś zapewne... :/ Zrób test... ale po tygodniu to może być jeszcze za wcześnie...

z ulotki: 1.Jeżeli w ostatnim miesiącu nie przyjmowano doustnych środków antykoncepcyjnych Pierwszą tabletkę preparatu, oznaczoną danym dniem tygodnia, powinna Pani przyjąć pierwszego dnia cyklu, czyli w dniu wystąpienia krwawienia miesiączkowego. Np. jeśli miesiączka rozpocznie się u Pani w piątek, należy przyjąć tabletkę oznaczoną \"Pt\", a następnie przyjmować tabletki oznaczone kolejnymi dniami tygodnia. Możne Pani również rozpocząć stosowanie preparatu od 2. do 5. dnia cyklu, ale wówczas przez pierwsze 7 dni należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne). Pigułka wzięta w pierwszym dniu okresu- czyli zabezpieczenie od razu- pomyśleć logicznie wystarczy: 1 dzien cyklu to dni niepłodne, do owulacji daleko, gdy zacznie sie przyjmowac tego dnia pigułki to do czasu owualcji zje sie ich wystarczajaco duzo aby owulacja jednak nie wystąpiła w tym cyklu. Autorko tematu: nie martw sie, ale jesli nie byłas pewna czy nie jestes zabezpieczona to trzeba było NAJPIERW zapytać a POTEM iść do łóżka.

Gość pokahontas
alle tak logicznie....w okresie tez mamy dni płodne??

Gość pokahontas
i jeszcze jedno ...czy podczas brania tabletek moge pic herbatke czerwoną odchudzającą czy to nie zmniejsza skutecznosci tabletek?

Gość piskacz
:O O mamo :O ile masz lat? wpisz sobie w google: cykl miesiączkowy i sprawdź, jakie są fazy i kiedy. Dość rzadko zdarzają się dni płodne podczas okresu. Skoro zaczęłaś brać pigułki pierwszego dnia cyklu (dc), to jak może dojść do owulacji? Ktoś już o tym pisał. Musiałabyś mieć naprawdę pecha albo źle stosować pigułki.