Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewciadan

Mój syn chodzi na palcach.Co poradzić ????

Polecane posty

Mój roczny synek od początku jak tylko zaczynał chodzić,robi to na palcach.Biega szybko,łazi w koło na paluchach i z tego powodu cały czas nóżki mu się wykręcają i się przewraca :( Czy spotkaliście się z takim przypadkiem ?? Co poradzić ??Zakładać mu buty ze sztywną podeszwą,iść do lekarza ?? Poradźcie

Gość asia...........81
Ja mialam taki sam problem z synem, lekarka poradzila by kupic wysokie za kostke buty ze sztywna pieta. I kupilismy . Ile bylo placzu i lamentu jak synek probowal je sciagnac bo nei potrafil w nich chodzic. Ale tylko tydzien czasu po tygodniu zasuwal juz na calych stopach

Wiekszosc dzieci jak stawia swoje :pierwsze kroczki\" chodzi wlasnie w ten sposob .Twoj niepokoj jest niepotrzebny -naprawde:)

Gość Mgr.fizjoterapii
alez poczytaj troszkę o rozwoju dzieci.Przy okazji wzbogacisz swoją wiedzę,a widzę że Ci sie to przyda. Wiem brzmi złośliwie,ale inaczej nie mogłem. To zupełnie normalne! I zmień lekarzakktóry kazał kupić Ci jakies buty -tragedia tego lekarza,że nie ma odpowiedniej wiedzy.

zacznie chodzić łądnie jak nie ..idz do ortopedy Jula mi np.\"zawijała\" nogą do wewnątrz ..jedną...prawą... lekarz zalecił ...jak najwiecej chodzenia na boso .... ( latem po trawie stosowałysmy czesto:P) a w domu zakłądanie kapci odwrotnie .... Jula po miesiącu chodziłą ślicznie ...

Jeśli chodzi o moją wiedze na ten temat to już się oczytałam i różne sa opinie.Że podobno jeśli staje na całych stopach,to tylko chodzenie nawykowe.A jesli coś tam to coś tam.Więc pytam Was,bo może Wasze dzieci tez tak chodziły.No i właśnie zdania sa podzielone.Jednym dzieciaczkom to przechodzi innym nie.

Gość Moja córka ma 8 lat
i do tej pory chodzi na palcach. Wygląda to okropnie. Zawija też stopy do wewnątrz. Więc lepiej zrobić coś teraz, póki dziecko jest małe.

Gość 1111111111111
Moja córka ma 8 lat -może i dla NIEJ NIE JEST ZA PÓŹNO,BYŁAŚ U ORTOPEDY? są ćwiczenia,które konsekwentnie wykonywane moga wiele zdziałać albo wkładki do butów