Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie bardzooo

jestem po 2 cesarkach a zawsze marzylam o 3 dzieci

Polecane posty

Gość boje sie bardzooo

chcialabym miec 3 dziecko, marze o tym.. czy myslicie ze cos groziloby mojemu zyciu? co sadzicie o tym? bo ja slyszalam ze przez cc mozna rodzic tylko 2 razy:(

Gość ciaza nie choroba
przez cc nie mozna wcale rodzic bo to nie poród ale wyjecie dzieciaka tak jak np wyjecie kamieni zółciowych

Gość boje sie bardzooo
niezbyt.. po wyjeciu kamieni nie pojawia sie na swiecie nowe zycie:P poza tym po wyjeciu kamieni nie czujesz rozdzierajacego bolu podczas gdy kurczy Ci sie pocieta macica:P

może nie uwierzysz ale moja sąsiadka urodziła 7 dzieci przez cc,napewno jest to już przegięcie ale cóż...ryzykowała wiele bo zdrowie swoje i kolejnych dzieci,wiem tylko,że 2 ostatnie ciąże musieli rozwiazać przed czasem ale wszystko jest ok natomiast w Twojej sytuacji najlepiej chyba zapytać lekarza

ja słyszałam, że najbezpieczniej jest mieć 3 cesarki. potem to już ryzyko jest większe. w twoim przypadku więc nie masz się o co martwić. tylko musi być chyba jakiś odstęp. chyba 2 lata:)

Gość mamakarolci
Jestem po odwóch cc ze względu na położenie poprzeczne dzieciaczków.Pytałam lekarza ile można mieć cesarek i powiedział najbezpieczniej to trzy.A co najważniejsze musi być odstęp od jednej cesarki conajmniej dwa lata.Nie martw się ja też planuję trzecie, ale nie teraz tylko za jakieś parę lat.Wiem,że będzie cesarka, bo już nie ma innej opcji.Acha moja teściowa miała 3 cięcia i ma się dobrze więc chyba można mieć 3 dzieci.Pozdrawiam Cię i już się nie przejmuj życze szybkiego zajścia w ciążę i zdrowego dzieciątka;-) Co za głąb przyrównuje cc do operacji na kamienie żółciowe- przecież to też poród - tylko,że z interwencją lekarza.Ja zawsze mówie urodzxiłam dziecko a czy to ważne jak.

Gość camarello
a czy to prawda, ze po pierwszej cesarce musi byc odstep 2 lat

Gość a jak potem wyglada blizna
tna w miejscu blizny czy w nowym miejscu i ma sie 3 blizny?

Gość mamakarolci
Nie wiem ile ma byc odstępu po pierwszej cesarce, bo u mnie było 3 lata.Moja ciotka miała cesarkę kiedyś i u niej dzieci były rok po roku.Nic więc sie nie stało. A blizn nie ma kilku tną w tym samym miejscu po starej bliźnie( chyba starą wycinają i dlatego druga cesarka trwa dłużej.A najbezpieczniej jest mieć trójkę dzieci przez cc.Pozdrawiam;-)

Gość mamakarolci
Powiem szczerze ja miałam warunki do porodu sn - duże rozwarcie, odpowiednie skurcze, ale wieżli mnie od razu na stół ( położenie poprzeczne w dwóch ciążach)- czy u was też czekali do bóli czy umawialiście się na cc???Jakbym w przyszłości chciała trzecie to już się chyba umówią ze mną na cesrkę przed terminem porodu prawda???? A co do pierwszej cesarki - rozstępów zero, flaczek tylko przez 3 miesiące potem jedrny płaski brzuszek - nikt nie wierzył,że chodziłam w ciąży.Po tej ostatniej cesarce - rozstępów też nie mam żadnych tylko flaczek wisi i też mnie ciekawi czy wciągnie się jak poprzednio czy już zostanie.Oj nie wyobrażam się z taką oponką.

ja mialam cc bo w 39 tc zanikalo tetno mojej zuzi.. nie mam rozstepow.. boje sie ze w 2giej ciazy przez ta blizne dostane rozstepow na brzuchu*.. flaczka nie mam, brzuch mam idealnie plaski.. jedyne co mi zostalo to takie dziwne uczucie ze mam poprzestawiane flaki... i ze one sie przemieszczaja- wiem glupio brzmi ale ja mam wrazenie ze mi tam wszytko \"lata\" w srodku..moze mi jelita poskrecali?:P

Gość ech co za życie
Znam dziewczynę.tak dziewczynę,która w wieku 28 lat była po 4 c.c więc chyba można...............

Gość mama24latek
witam jestem po 2cc i powiem szczerze zwe drugie dziecko bylo w odstepie nie calych dwoch lat bo syn urodzil sie przez cc w roku 2009 a corka w 2011w marcu i lekarz powiedzial ze nie moge miec 3dziecka chodz bardzo bym chciala moze kobiety warto pytac lekarza bo kazda z nas ma inna sytuacje nie warto sie domyslac tylko trzeba szukac dobrego lekarza ktory wyjasni na czym i jak to polega glowa do gory bedzie dobrze ja w to wierze ze kiedys bedzie 3dziecko wiec i wy sie nie zalamujcie warto o cos walczy jesli tego sie chce///