Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pomyloona

czy jest choć JEDNA osoba zadowolona z kuracji Tetralysalem????

Polecane posty

prosze pocieszcie mnie biorę Tetralysal 2 x dziennie po 150 mg + Metronidazol w kremie (Rosex) na noc i na dzień acha - mój problem to rumien okołoustny najpierw stosowałam 3 tyg samą maść i nie pomogła tetralysal biorę od 16 dni i jest duża poprawa zupełnie niepotrzebnie wpisałam nazwe tego leku do wyszukiwarki żeby sobie poczytać i jestem przerażona 1. ponoć jest nieskuteczny, nawroty natychmoist po odstawieniu 2. szeroko zakrojone skutki uboczne m. in. wypadanie włosów (mama szajbe na punkcie pieknych włosów) 3. ponoć żaden porzadny dermatolog nie przepisze tego gówna prawie się poryczałam..... za tydzień mam wizytę u dermatologa, do tego czasu musze zjeść jeszcze 16 kapsułek.....w ogole nie mam ochoty, mam ochotę zwymiotowac wszystko co zjadłam a tak się cieszyłam, że jest poprawai i znów zacznę cieszyć się gładką buzią wieć może dajcie jakieś pozytywne przykłady syosowania tego leku są tu takie osoby?

acha dodam jeszcze, ze mam jak narazie 2 nieszkodliwe skutki uboczne opisywane przez innych kuracjuszy: zawroty glowy i wysuszanie ust akurat takie moge znosić, byle bym nie wyłysiała pogada ktoś czy nie ma zupełnie nikogo kogo Tetralysal by satysfakcjonował?

Gość ja brałam na trądzik
ale nie będę pisać co myślę o tym leku skoro oczekujesz pozytywów.

a no własnie tego sie obawiam, że nikt nie ma nic dobrego do powiedzenia, złych opinii tyle przeczytałam i teraz bardzo żałuję.... no ale w koncu do cholery jest to lek, ma pomagać, a nie szkodzić, nie rozumiem :(

Gość kate4
niestety to jest tak że coś za coś. jak pisałam wcześniej sam lek nie wystarczy trzeba jeszcze zewnętrznie męczyć ten trądzik a i tak to zalęży od naszego organizmu.polecam jeszcze coś:pani dermatolog poleciła mi zbadać jajniki czy nie są poliplastyczne(usg) czy coś w tym stylu, bo jeśli tak to leczenia dermatologicznego można sobie zaoszczędzić

dzieki za opinię jak juz pisałam uzywam zewnątrznie Rozeksu to nie jest trądzik ale rumień okołoustny, odmiana trądziku różowatego dermatolog powiedziała, ze nie ma na to lekarstwa, wiec z braku laku leczy sie tymi samymi specyfikami co trądzik :O

Gość leczyłam się tym lekiem....
...pół roku.Kurację skończyłam jakieś dwa m-cu temu. Nie miałam żadnych skutków ubocznych. Jak narazie nie mam powrotu trądziku.Podczas brania tego antybiotyku też wiele złego o nim czytałam, bałam się ze okropne krosty wrócą . Na dzień dzisiejszy zero krost i ogólnie poprawa cery. Oczywiście nie wiem co będzie za m-c, rok...ale narazie jest ok. Pozdrawiam i trzymam kciuki za udane rezultaty.

Gość załamanadoszczetnie
Blagam !!!!!! co mam robic wybulilam 100zl na dermatologa.. wypisal mi tetra... i kuzwaaaa nie wiem co mam robic?? ja wypadna mi wlosy?? jak przytyje??jak watroba mi wysiadzie?? jeju nie wiem jestem zalmalan i tyle schowajcie sie ! z opinniami na temat tego leku i mam to w dupieeeeeeeee ale pierwszy raz nie wiem co robic mam 16 lat zsyfiona trwarz i wielki dylemat..co robic?? blagam pomozcie??

Gość ania_figa
ja dzis zaczynam

Gość ania_figa
boje sie po tym co czytam ze mnie szlag trafi po nim ale cóż jestem zrospaczona i musze zaryzykowac

Gość ania_figa
tylko nie wiem jak to mam brac czy przed posiłkiem czy po?

witam, jestem po 3-miesiecznej kuracji tetralysalem, ktora zakonczylam w grudniu. Ponad pol roku bez tradziku i narazie nic nie zapowiada jego powrotu. Profilaktycznie bralam i nadal biore od czasu do czasu isotrexin powierzchniowo i wit. PP doustnie. Podczas dlugiej kuracji antybiotykiem musialam sie wspomagac probiotykami bo niestety antybiotyk tlucze i dobre i zle bakterie. Jesli nie pomaga dluzsza terapia to chyba trzeba szukac gdzie indziej przyczyny i zrobic wiecej badan. pozdrawiam :)

Wychodze z założenia, że lepiej super opinii internetowych nie czytać. Stosuję Tetralysal od miesiąca w połączeniu z Differinem, przede mna jeszcze długa droga, ale jakies tam efekty juz są, skótków ubocznych jeszcze nie odczuwam, włosy mi nie wypadają, a jakby nie patrzeć, to stosowanie prawie każdego antybiotyku niesie za soba jakies tam skutki uboczne. Nie sądze, by było prawdą, że tylko byle jaki dermatolog przepisuje ten lek, mój jest najlepszym lekarzem w mieście, do tego ma tytuł doktorski. Poza tym każdy organizm inaczej reaguje na leki, a przyczyny trądziku tez sa rózne, jesli dany antybiotyk nie pomaga i sa nawroty, to może przyczyna leży np. w hormonach. Moge tylko napisać, że nie sugeruję się juz żadnymi opiniami, wiele razy sie juz na nich przejechałam, dla mnie coś działało super, a dla kogoś innego było totalną kichą...Tyle ode mnie :)

Gość też brałam ten lek
z dwa miesiace z jakims innym i 2 masciami bo wielkie krosty bolesne mialam ,nie mialam zadnych skutkow ubocznych na watrobe tez nie zaszkodzil bo badania mialam zrobione odrazu, juz nie mam krost

Gość pan własnego losu
Witam ,zgadzam się ze stwierdzeniem że każdy ma inny organizm i działa na każdego inaczej ,jak na razie stosuje 2tabletki po 300mg dziennie i po miesiącu jest naprawdę dobrze łącze Tetre z witaminami A+E do tego PP GSK;) czekam na koniec kuracji mam nadzieje,że będzie dobrze i nie wróci te dziadostwo;/

Gość gość 1996
Witam. Lek przyjmowałam 4 miesiace, początkowo 1 tabletkę, następnie 2, kończąc terapie znów dermatolog przepisała mi jedna tabletkę. Miałam spore problemy, trądzik nasilił się ubiegłego roku we wrześniu do tego stopnia ze zdecydowalam sie na leczenie '' wspaniałym '' lekiem - pochodnym witaminy A. Po niecałym tygodniu stosowania leku wystapiły u mnie wszelkie skutki uboczne, tradzik jedynie nasilił się. Po długich, nieudanych próbach natrafiłam na ten własnie lek- Tetralysal. Moja dermatolog uprzedzała mnie że terapia wymaga cierpliwości. Z rezultatów jestem ogromnie zadowolona, cera nie jest porcelanowa, ale z pewnością jej stan sie diametralnie poprawił. Gdy zapytałam moją dermatolog czy choroba moze powrócić po zakończonej terapii odpowiedziała mi, że jeżeli nie posiada sie cery typowo łojotokowej terapia jest skuteczna. Jak na razie jestem zadowolona, pojawiają się sporadycznie małe zmiany, ale nie jest to tak tragiczne jak było przed terapią. Jeżeli stosuje się lek regularnie wraz z maściami zewnętrznymi, przestrzega odpowiedniej diety oraz po prostu dba o siebię myślę że można spodziewać się pozytywnych efektów. Jedyne skutki uboczne jakie zaobserwowałam to: lekkie podwyższenie cisnienia, zawroty głowy, wysuszenie błon śluzowych. Pozdrawiam

Gość tetralysalek
odkopuję temat, ale może komuś się przyda :D otóż ja już przechodziłam już kilka kuracji tetralysalem, aktualnie znowu go biorę (najpierw 2x dziennie tabletki 300mg przez tydzien, a potem reszta 1 tabl. dziennie 300mg) tak więc dawki dość duże, ale mój trądzik jest na prawdę momentami ciężki. Zawsze pomaga, ale niestety za jakiś czas powraca :/ ale zawsze czuję się świetnie, nic nie boli, nie czuję, że go biorę :) ogólnie polecam, nie bać się, na ulotkach zawsze straszą

Gość gość
mam problemy z trądzkiem różowatym niemal od 13 roku życia, stosowałam chyba wszystko co możliwe, łykałam wiele preparatów z chwilowymi efektami poprawy ostatecznie zdecydowałam sie na izotek, biore 4 miesiac i "pieknieję", żadnych skutków ubocznych po za wysuszaniem ust, jestem przed 30 i jeszcze 4 miesiące a cerę będę miała taką o jakiej marzyłam. s

Gość oliwia667
Moja walka z trądzikiem była jak walka z wiatrakami!;/ męczyłam się tak od 15 roku życia to było nie do zniesienia.Zamiast cieszyć się życiem ja nie miałam ochoty wychodzić z domu,przesiadywałam całe popołudnia w domu,mimo iż koleżanki wychodziły sobie na ogniska czy nawet spacery ja wstydziłam się wydawało mi się zawsze,że każdy patrzy tylko na moją obrzydliwą twarz.Płakałam po nocach, moja siostra nie mogła już tego wytrzymać więc postanowiła mi jakoś pomóc i tak zamówiła mi Nonacne http://natradzik.milejdi.pl i w końcu po 5 latach ukrywania się w domu i płaczach po nocach,mogę spokojnie wyjść z koleżankami i już się nie wstydzę. Na mnie podziałał rewelacyjnie i nie zamieniłabym go na żaden inny produkt!

Gość Ghg

Już raz bylam na kuracji tetrą przepisal mi ten antybiotyk prywatny dermatolog dwa opakowania 300 i potem dwa opakowania 150 codziennie dwie tabletki + epiduo nie mialam zadnych efektow ubocznych, wypadanie wlosow czy niewyobrazalny wysyp na początku nie, bylo dobrze.... popoki nie skonczylam terapii. Cieszylam sie czystą skórą moze miesiac czasu i znowu zauwazyłam zmiany skórne to bylo okropne. Chcialam raz na zawsze pozbyc sie tego cholerstwa uzywalam maseczek kremów na trądzik ale nic nie pomagało. Dzisiaj znowu poszlam do dermatologa, wypisala mi hahaha tetre i żel duo powiedzialam ze juz bralam ten antybiotyk ale Pani dermatolog uznała że za krótko. Za pierwszym razem brałam go 34 dni -duża dawka, a sama przepisala mi dwa opakowania 1 tabletka dziennie 300 mg. Jestem wściekła na nią i boje się ze znowu po odstawieniu leku moj problem wróci 😭😭😭😭