Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BąVELKA

SłODYCZE DLA MAM KARMIACYCH

Polecane posty

Gość BąVELKA

Od miesiąca karmię piersią, ale strasznie brakuje mi słodyczy - czy są jakieś które mogę jeść? Jakieś ciasteczka zbożowe, czy wafle ryżowe są dozwolone??

Ja jadłam normalnie słodycze, tzn. gownie jakieś ciastka z kremem itp. - strasznie mnie brało na słodkie, podobnie jak w ciąży. Starałam się tylko nie jeść czekolady i batoników z dużą il. czekolady, ale np. pozwalalam sobie na mleczne batoniki, deserki np. monte, belriso, danonki itp.

niemusisz sie raczej ograniczac ale juz kiedys byl temat jedz slodycze ale ogranicz czekolade bo robi zatwardzenia i jakies ciasta z kremami robionymi zeby uniknac jakiejs sarmonelli ale ciasteczka z kremami ze sklepu juz co innego a i uwazaj na kokosowe posypki i egzotyczne dodatki to za wczesnie!a reszta jesli maluch nie jest alergikiem to czemu nie

Gość michalinkas
W czasie ciąży prześladowały mnie myśli o słodyczach i koleżanka sprawiła mi ogromną frajdę, bo dała mi prezent imienionowy w postaci przepysznych ciasteczkek Biscru. W tej chwili karmię już 3 miesiąc i nadal dbam o dietę i zwracam uwagę na to co jem, polecam innym karmiącym :) ciasteczka biscru można kupić w sklepie www.rawfoods.pl pozdrowienia ze słonecznego Malborka!

Gość gfhfgh
Mi się zdaje że można jeść słodycze normalnie. Tylko żadnej czekolady, jak już pisały dziewczyny! Karmiąc piersią córeczkę, zjadłam raz ze dwie czy trzy kosteczki (a może to była jedna tylko?) czekolady i mała przypłaciła to takim zatwardzeniem że aż jaskrawoczerwona krew byla potem w jej kupie, no i męczyla się strasznie, najpierw z bólem brzuszka a wydalaniem. Podkreślam to bo łatwo się zapomnieć a tu już odrobina może zaszkodzić.

Gość anna polanowskaka
wszystko! doslownie wszystkie slodycze moznajesc w ciazy! organizm sam tak "tworzy" melko by bylo ono idealne dla dziecka, wiec nie ma co wciskac sobie nawzajemciemnot ze dziecko ma zatwardzenie bo matka sie czekoldy nażarła, bez p;rzesady. oranizm wie jak przefiltrowac mleko by bylo jak najlepsze czyz nie?