Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikola

moja pseudo przyjaciolka

Polecane posty

Gość mikola

wiatm Mialam kiedys przyjaciólke (nazwijmy Aska)- taka prawdziwa od serca. Przyjazniłysmy sie cała podstawowke i gim (chodziłysmy do jednej klasy)ze wszystkiego sie sobie zwierzałysmy, o wszystkim mogłysmy porozmawiac...ogolnie sielanka :) az przyszedl czas ze rozdzieliłysmy sie i poszłysmy do róznych srednich szkół-juz wtedy zaczełysmy sie od siebie oddalac.. ale wszystko bylo do wytłumaczenia Ja w tym czasie poznalam Milosc swojego zycia- z Nim jest do dzis :).. Minęla szkoła , zaczeły sie studia i praktycznie nasz kontakt sie urwal ale nadal uwazalm ja za przyjaciółke, myslalam ze ona mnie tez...ale powoli powoli zdobywalam tez nowych przyjaciol, ktorzy szczerze mowiac i tak mieli dla mnie wiecej czasu niz aska. w koncu oswiadczyl mi sie moj obecny mąż- oczywiscie zaraz napisalam smsa do aski z radosna nowina !! nic nie odpisala- nawet nie puscila sygnalu, no nic mysle...zreszta zaraz rozdzwonili sie inni moi przyjaciele z gratulacjami.. tak minąl jakis czas Slub zblizal sie wielkimi krokami :) najpierw zorganizowalam wieczorek panienski w knajpce- nic wielkiego babskie pogaduchy przy piwie oczywisice zaprosilam Aske - ale ze ta nic... to ja po prostu po nia poszłam i wyciagnelam ja z chaty... potem zaprosilam Aske na slub.. obiecywala ze przyjdzie..nie bylo jej coz ..trudno.. zreszta mialam wiele innch rzeczy na głowie:) nasz slub byl we wrzesniu.. w styczniu postanowil odwiedzic ja u niej w domu, przyjela mnie, pogadalysmy , poogladałysmy zdjecia Pytam co u niej a ona zbyła mnie \"a po staremu\" i td.. myslalm ze moze rzeczywiscie po staremu..a dowiedzialam sie (nie od niej) po 2 tygodniach ze jest w ciazy!!! i to juz dosc zaawansowanej z facetem z ktorym jest pare miesiecy dziwicie sie pewnie czemu nic nie zobaczylam - odpowiadam ona jest bardzo szczupła a ze byl styczen to i ubrana byla w grube ciuchy, a zreszta ja tez nie przygladam sie no bo nic nie wiedzialam.. po tym jak tylko dowiedzialm sie ze jest w ciazy pojechalam do niej i wtedy bylo i dosc przykro ale zachowalam sie z klasa... pytalam czy jej pomoc ,jak sie czuje itd zapytalam w ktorym jest miesiacu a ona ze w 6... po miesiacu od tamtej wizyty urodzila... dziecko nie bylo wczesniakiem.. wiem bo moja mama pracuje w szpitalu.. poczulam sie jakby ktos dal mi w twarz Urodzila w koncu lutego... wiec zaszła w ciaze gdzies w lipcu- a wiec jeszcze przed moim weselem... dodam ze ja tez niczego nie podejrzewając pozwalam jej przy mnie pic i palic nawet na tym moim panienskiem .. Boze wtedy po raz pierwszy pomyslalam jaka z niej zołza! ciul ze mna ale to dziecko czym jej zawiniło, a pozatym tak ukrywała sie z ta ciaza jakby wstydzila sie wlasnego dziecka..(dodam ze jej rodzice - dowiedzieli sie o ciazy miesiac przed porodem a mieszkaja w jedej miejscowosci) od chwili jej porodu - odsunelam sie od niej, zreszta miala duzo obowiazkow... kiedys wpadam zobaczyc dzidzie( cud ze urodzial sie zrdowa..) i pytam zamierzacie wziac slub? z tym ojcem dziecka - rzecz jasna. a ona na to - nie... po jakims miesiacu w kosciele uslyszalam zapowiedzi o jej slubie po slubie przeprowadzila sie w strony swojego meza - napisalam jej smsa jak w nowym miejscu, jak jej sie zyje , czy sie urzadzila juz i td.. i ... zero odpowiedzi...nawet sygnalu, a dodam ze numer jest aktualny bo mam go od jej brata uwazam ze postapila jak swinia co wy o tym sadzicie ... zreszta nie zalezy mi na ocenach, chcialam sie wygadac , nie zalezy mi juz na jej falszywej przyjazni

Gość Ewelina ze Zgierzaa
respect - że Ci się chciało tyle pisać :P

Gość a tak wogole
i respect ze ja tyle czasu znosilas

Gość mikola
noo... to prawda.. teraz to wiem

Gość mikola
na szczescie mam innych przyjaciol a moim najlepszym jest Moj Mąż :)

A zastanawiałaś się co ona czuła? ty o ślubie , szczęsliwa a ona????????samotna z dzieciatkiem pod sercem. Jakznam życie to mało się interesowałaś. Co z ciebie za przyjaciółka, która nie wyczuła, że ją coś dręczy?

Właśnie ...kiedy Ty się radowałaś ,ona walczyła z mdłościami,samotna...więc nie miej jej za złe...to jest tylko zazdrość...

Gość mikola
do pikok.. jak to nie interesowalam sie nia? przeciez to ja pytalam co u niej, dzwonilam, pisalam smsy , a ona nic ... a to ze kłamala ze u niej nic nowego a tymczasem byla juz w 8 miesiacu i planowala slub to tez normalne?? to raczej ja powinnam sie czuc pokrzywdzona bo ona mna wogole sie nie interesowala- przeciez za kazdym razem to JA DO NIEJ przychodzilam a nie na odwrot, ona nie odwiedzila mnie odkad poszlysmy do sredniej szkoly... a ze nie zorientowalam sie ze cos u niej nie tak ... hmmm jak by ci to powiedziec.... ona nie sprawiala takiego wrazenia... pila , paliła , chodzila na imprezy... nie wyglądalam na zdołowana- wrecz przeciwnie tak sie zachowuje przyjaciolka

Gość mikola
powtarzam - nie byla samotna... przeciez mowie ze miala faceta- ktos przeciez jest ojcem tego dziecka...byla z nim kilka miesciecy przed porodem no a teraz jest jej mezem

Gość błąd....
tak to sie juz w zyciu zdarza.Ewidentnie widac ze ona juz dawno nie chciala sie z toba przyjaznic a ty probowalas na sile to ciagnac...

Gość mikola
na jaka siłe..... ludzie ... mowie ze przyjaznilysmy sie pol zycia , zreszta jak sie chciala ode mnie uwolnic to czemu mi prosto z mostu tego nie powiedzila , tylko robila jakies glupie podchody, a ja sie płaszczylam :/

Gość jagooo
widocznie ona juz nie uwaza ciebie za przyjaciolke...smutne ale prawdziwe...oklamala cie tyle razy, w sprawach gdzie nie bylo sensu klamac bo i tak by sie wydaly...moze chciala cie splawic

Gość mikola
i spławila - udało jej sie.. szkoda tylko ze ludzie ktorzy znajda sie tyle lat nie umieja zachowac sie z klasa, tym bardziej ze kiedys bylysmy sobie bliskie i ze takiej osoby nie stac na szczera rozmowe w 4 oczy, to przykre

Gość A może tu nie chodzi
O jej ciązę?Pomyślałaś o tym?Nic nie piszesz jak się jej potoczyło życie.Czy skończyla szkołę,studia,ma jakąs fajną pracę,znajomych?.Może tobie się udało osiągnąć w życiu coś więcej niż Ona i to jest powód,że wasza znajomośc się wali.

Gość Jesli juz to ty jestes
pseudoprzyjaciolka. Ile razy dzwonilas do niej ot tak, by pogadac a nie chwalic sie swoim szczescem? DURNA BABA Z CIEBIE!

Gość błąd....
no wlasnie dlatego ze przyjaznilyscie sie pol zycia nie umiala ci tego powiedziec prosto z mostu.A to ze sie tyle czasu przyjaznilyscie to znaczy ze ona nie mogla chciec sie przstac przyjaznic?Co to jakies zobowiazanie podpisalyscie ze do konca zycia juz bedziecie przyjaciolkami??

Gość jagooo
ale sorry...gdyby chodzilo o to jak potoczylo sie zycie kazdej z nich to tez uwazam ze ta niby Aska nie zachowalaby sie fair...przyjaciolki powinny sie wspierac bez wzgledu na poziom zycia i status materialny...to raz... a po drugie to autorka miala sie plaszczyc przed ta Aska??ona ma caly czas zabiegac o spotkania i zebrac o przyjazn??no sorry chyba to nie tedy droga

Gość mikola
niczym sie nigdy nie chwalilam .. zreszta nie ma czym a nasze zycie.. w sumie jest podobne ona skonczyla liceum , nie poszla mna studia , ale tylko na wlasne zyczenie - bo wiem ze miala i kase i mozliwosci ..no a teraz opiekuje sie dzieckiem i nigdzie nie pracuje a ja studiuje, mieszkam z mezem, nie mamy dzici, zyjemy we dwoje z pensji meza- dodam ze kokosow nie ma , ale radzimy sobie

Gość mikola
do jesli juz to ty jestes- nie zycze sobie takich komentarzy - nie obrazam tu nikogo i nie pozwole obrazac siebie jak ktos nie dojrzal do dyskusji to niech nie wchodzi na forum a teksty" durna baba z ciebie" zachowaj dla siebie i ucz sie dobrych manier

Gość mikola
dziekuje wam za wszystkie odpowiedzi, fajnie ze mogla podzielic sie z kims ta moja historia.. szkoda ze tak to sie skonczylo

no to ja to posumuję. To nie byla przyjaźń, tylko kolezeństwo. Inaczej ty odbierałaś tą znajomość , inaczej ona.Czasem tak bywa. Może się okazać że dopiero po wielu latach wasze drogi się zejdą i dopiero wtedy moze to być przyjaźnią. Powodzenia.

Gość mikola
to BYŁa przyjaciolka zawsze to sobie powtarzałysmy ale dobra teraz to juz nie wazne