Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jersey

POWRóT PO CIążY DO PRACY I PO 3 MIESIACACH WYCHOWAWCZE!!!CZY TAK MOZNA??

Polecane posty

Gość Jersey

WITAM Moja siostra jest w 7 miesiacu ciazy,pracuje na caly etat,na umowe o prace.Pytanie moje w zwiazku z tym brzmi,czy jak siostra wróci do pracy po macierzynskich i miesiacu urlopu zaleglego to czy po np.2,3 mieciacach pracy bedzie mogla isc na wychowawcze??Czy musi od razu zadeklarowac,ze po macierzynskich zostaje na wychowawczym??Chodzi o to,iz na 2,3 miesiace mialaby pomoc rodzicow,pozniej juz nie ,wiec musialaby isc na wychowaczy,a ze wychowawczy w jej przypadku bylby bezplatny,to chcialaby chociaz 2,3 miesiace popracowac aby troszke zarobic. Dziekuje slicznie za odpowiedz

Gość Jersey
HEJ Czyli,ze jak moja siostra pojdzie na macierzynski,potem zalegly urlop...i wróci do pracy..np.na miesiac ,dwa....trzy zależy jak sie uloży..to potem spokojnie moze wybrac sie na wychowawczy????

Gość ta tak mozna spokojnie
urlop wychowawczy moze wziac w ciagu 4 pierwszych lat zycia dziecka, podzielony max. na 3.

Gość Jersey
Czyli w kazdym momencie,jak wroci do pracy po macierzyskim moze wziasc wychowawczy??czy musi miec zgode pracodawcy,czy moze on sie temu sprzeciwic ??

\"Termin złożenia wniosku o udzielenie urlopu. Wniosek ten pracownik składa pracodawcy najpóźniej na dwa tygodnie przed rozpoczęciem okresu, w którym zamierza korzystać z tego urlopu. Jeżeli zaś wniosek zostanie złożony po upływie powyższego terminu, pracodawca ma obowiązek udzielić urlopu wychowawczego nie później niż z dniem upływu dwóch tygodni od dnia złożenia przez pracownika wniosku o udzielenie tego urlopu.\" http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/11042

\"Termin złożenia wniosku o udzielenie urlopu. Wniosek ten pracownik składa pracodawcy najpóźniej na dwa tygodnie przed rozpoczęciem okresu, w którym zamierza korzystać z tego urlopu. Jeżeli zaś wniosek zostanie złożony po upływie powyższego terminu, pracodawca ma obowiązek udzielić urlopu wychowawczego nie później niż z dniem upływu dwóch tygodni od dnia złożenia przez pracownika wniosku o udzielenie tego urlopu.\" http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/11042

Gość Jersey
Oooooo To bardzo ucieszylo moją siostrę,bo obawiała sie,ze jak wróci na te kilka miesiecy do pracy to nie bedzie mogla wtedy isc na wychowawcze.....ulzyło jej ,dziekuje