Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona***

Sposob na wrastające włoski...

Polecane posty

mam pytanie, jak sobie radzicie z wrastajacymi włoskami po depilacji?? Wiem, ze istnieja kremy ale sa one stosunkowo drogie... Chyb, że polecacie jakis??? Proszę o rade :)

Gość Kleeeeo
ja przed depilacją robię peeling. Działa. Nie wrastają.

Gość jesli bedziesz
mi nie zawsze niestety peeling pomaga:O

Gość nistetyy
probuje je wyciągnąć i jest gorzej:(

też mam ten problem. zazwyczaj bawię się w \"wyciąganie\" i tylko strasznie podrażniam sobie skórę co później nieładnie wygląda. . . kremy też nie bardzo pomagają. przynajmniej te które ja używałam

Gość nistetyy
co do kremów to masz racje u mnie też nie działają:-(

mi pilingi nic a nic nie pomagały. wrastały potwornie.. depilowałam depilatorem, wrastały tak średnio, skusiłam się na cudowną pastę cukrową tylko raz, i od tamtej pory wrastają mi strasznie (na całych nogach, pomimo regularnych i dokładnych pilingów) zaczęłam laserować i problem na szczęście znika.. włoski są słabe po laserze, więc jeszcze czasami wrosną - wyciągam pensetą.. boli bo boli.. odkażam potem i tyle.. nogi jeszcze muszę golić maszynką - też wrastają, może mniej ale za to takie grube i wielkie.. brrr... okropność.. wiem że to zabrzmi potwornie, ale jak czytam takie tematy to cieszę się że mnie już ten problem przestaje dotyczyć.. uważam, po przetestowaniu bardzo wielu kosmetyków oraz leków od lekarza, że nie ma niczego skutecznego na wrastające kłaczki. a jeśli komuś pomaga zwykły piling - to jest wielkim szczęściarzem...

Gość OUPiS
masaż rękawicą z sizalu, lub inną szorską pod prysznicem co 2-3 dni. mi pomaga... i obowiązkowo tłusty krem po masażu!

ja tez wyciagam te wrosniete włoski, ale nie zbyt ladnie to pozniej wyglada :o przestałam depilowac depilatoerm bo bylo jeszcze gorzej.. teraz uzywan zwyklej maszynki ale wloski sa grube po niej.. fuj...

Gość echhhhhf
trzeba robic masaze sizalową rekawica :) wrosniete wlosy strasznie szpeca poznij cialo :(

no strupy są.. ale co zrobić.. bardziej mi wielkie czerwone krosty przeszkadzają niż mały strupek przez dwa, trzy dni.. rękawica to nieodłączny element mojego pilingu.. nic nie daje