Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aqua_3

dzieci kwietnia 2007

Polecane posty

witam wszystkie mamy ktore tak samo jak ja siedza z pociechami w domu i tylko czasami maja chwile dla siebie.Moja coreczka jutro skonczy 7 miesiecy i wlasnie sie obudzila.Mam nadzieje ze ktos do mnie dolaczy i wymienimy sie swoimi pogladami.

widze ze nikt nie ma ochoty pogadac o swoich pociechach.Mam pytanie czy ktos ma problem z usypianiem swojego dziecka bo ja mam ogromny,zawsze kiedy pora spania moja mala wlasnie wtedy jest najbardziej ciekawa swiata.Macie jakas porade.Moze sie ktos odezwie.

Gość podpowiadamm
aua wejdz na temat "kwiecien 2007" tam jest duzo mamus ktore popisza

cześć!ja mam synka z kwietnia. :-) miałam problemy z usypianiem,z powodu ząbkowania odpukać ale przez ostatnie dni jest dobrze-jak narzie bo nastepne wychodzą ząbki :-)

Ja też mam bobaska z kwietnia. Z usypianiem to jest różnie, czasem położe na lewym boczku i sam zaśnie a czasem musze nosić na rękach aż zaśnie. Ja niestety już wróciłam do pracy.

Dobrze że założyłaś ten temat bo pewnie któraś nowa napisze a na kwietniówkach to sama \"elita\", tak samo na \"marcówkach\" itd..

zgadzam sie,ja kiedyś weszlam na kwietniówki i nikt ze mna nie gadał.. po prostu mnie olały :-( dobrze bo bedziemy miały osobny topik :-) mam nadzieje że przetrwa

ja sie jutro odezwe... ide już sie położyć,jestem zmęczona :-( cały dzień dzisiaj sama z dzieckiem,tak zawsze ktoś mi sie z nim pobawi czy jedna babcia czy druga,dzisiaj niestety nuie miałam tyle szczęśćia :-( a jutro zakupy :-) uwielbiam je :-) bardzo dobry pomysł aqua_3 z tym topikiem...może nazbiera sie nas więcej :-) a napiszcie co kupujecie swoim pociechom na święta???

fajnie ze ktos napisal zalozylam ten topik wlasnie dla nowych takich jak ja i nie tylko kazdy moze tu pisac jesli tylko ma ochote ja tez mam nadzieje ze przetrwamy i dolaczy do nas wiecej osob.

a tak wogole to siedzicie w domu czy pracujecie?Ja siedze w domu ale to juz wiecie.Swoja mala od urodzenia musze nosic na rekach powoli przestaje to robic ale do zasypiania niestety musze.Teraz na szczescie spi nie wiem jak dlugo ale narazie moge popisac.19 dostala zabka jeszcze go tak nie widac ale czuc cos ostrego.Niestety jeszcze nie raczkuje.

Co do usypiania .Mój maluch od 2 miesiąca życia spał całą nockę i z usypianiem też nie było problemów,tzn.położyłam do łózeczka i nyny.A teraz ,to co się z nim dzieje,to prawdziwy koszmar.Po karmieniu to min 2 godziny wrzasku,pisku i latania za nim po całym domu!!!Zasypia około 22.00!!!! Ale pocieszam się tym,że to kolejny etep w jego życiu i kiedyś to minie.Tak to sobie tłumaczę żeby nie dostać do głowy.

tez tak mialam zaraz po porodzie od samego poczatku sie darla i darla jak spala w dzien to tylko na rekach sama moze z 5min.Czesto miala kolki i to dalo mi sie we znaki.Teraz w porownaniu do poczatku to jest super ale wlasnie wieczorami do zasypiania jest strasznie marudna spi jednym okiem i kweczy wstaje i znowu trzeba nosic ale pocieszam sie ze jeszcze troche i moze sie zmieni.Czym juz karmicie?Dajecie ze sloiczkow czy gotujecie same.Ile macie lat?

Mnie kwietniówki też zignorowały i to kilka razy szkoda tam pisać no może poza Zuzanką. One sie dobrze czują tylko w swoim towarzystwie i to już nielicznym bo bardzo dużo dziewczyn zrezygnowało. Fajny pomysł z tym topikiem:)

Mój je dosłownie wszystko,nawet ziemniaki z sosem! Straszny żarłok,jak jemy obiad to musimy się ukrywać bo jak widzi że się gębą rusza to juz wyje i też chce.Sama gotuję mieso i warzywa,dzielę do słoiczków i mroże.Potem tylko ziemniaczek świerzo ugotowany i jadło gotowe.Ze słoiczków to tylko dżemiki daję.

jakie dokladnie deserki owoce czy jakies serki czy cos innego.Moja mala je w sumie dwa obiadki swoj ze sloiczka a potem jeszcze troche mojego.Ja mam 26lat.Musze konczyc bo mala spi ze mna i nie chce zeby sie obudzila jak mnie nie bedzie za dlugo.Ale jutro napewno tu zajrze i cos napisze.Milej nocy wszystkim dobranoc i dzieki za odzew.Mam nadzieje ze tu nikt nikogo nie bedzie ignorowal.Pozdrawiam.

madra matka 77 a na ile dni robisz te sloiczki?Moja wlasnie tez je w sumie wszystko i jak widzi ze ktos je to tez chce.Dobra teraz to juz naprawde ide spac odezwe sie jutro.Fajnie sie z wami pisze do jutra pa pa.

Ja podaje deserki z gerbera tylko mu zagęszczam kaszką owocową mały takie uwielbia. Z owoców podawałam banana ale mały jest na niego uczulony a jabłka nie lubi. Ja zupki gotuje też na 4 dni i gorące do słoiczków i zakręcam jak wystygnie to trzymam w lodówce.

Natka900 ja swojej Olivi kupie chyba jakac grajaca zabawke co uczy dzieci np wydaje jakies dzwieki albo cos mowi nie wiem jeszcze dokladnie.Narazie wiem ze w niedziele wyjezdzam z mala na urlop i wroce dopiero 6 stycznia lae bede zagladac tak czesto jak tylko mi sie uda.Mam nadzieje ze mimo to przetrwamy.

a tak z innej beczki moja mala nie raczkuje czy to zle?Oglonie jest zdrowa wazy ok 9kg i ma 70cm wzrostu.Ma mala oponke do okola brzuszka i jak sie kapie to sie tak fajnie za nia ciagnie.Jest poprostu grubiutka ale to chyba nic zlego jak uwazacie?Odezwe sie wieczorem.

Aqua_3 nie wszystkie dzieci raczkują i nawet wtedy szybciej zaczynają chodzić więc sie nie martw. A co do wagi to mój synek też już waży ponad 9 kilo:)

cześć :-) jest tu kto? mój synek waży 8 kg przy wzroście 70cm. A na święta kupuje mu zabawke z Fisher Price WESOŁA ŻYRAFA UCZY WSTAWAĆ myśle że sie bedzie mu podobać :-)

Baka-ła mamy ten sam leżaczek :-) oglądałam Twoj blog.Śliczny chłopczyk :-) Mój Xavierek na drugie imię ma Krzysztof :-)

cześc katasia :-) z tobą nie pisze,mamy kontakt na codzień ;-) nikogo poza tym nie ma ide spać szkoda...dobranoc.