Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aqua_3

dzieci kwietnia 2007

Polecane posty

Siedzi,raczkuje i nawet się \"puszcza\" ;-) Naprawdę szybko to wszystko opanował .Nie wiem czy to nie za wcześnie ale nic na siłę nie robiłam. Chyba zależy od genów,tak mi się wydaje,ja i moja siostra w 10 miesiącu życia już chodziłyśmy.

mądra matka- teraz to trzeba uważać :-( chyba lepiej jest jak dziecko lezy :-) Xavek teraz nauczyl sie wstawać,stoi w łóżeczku i trzyma się mocno :-) licze ze za jakiś miesiąc,może dwa bedzie chodził,bo stoi na podłodze chwile bez trzymania-silny chłopak :-)

No,trzeba mieć oczy wokół całej głowy. Napiszcie dziewczyny,ile i co ile jedzą Wasze dzieci w ciągu dnia. Mój chłoptaś,ostatnio cały dzień by jadł,zaczynamy od mleka,potem jakieś flipsy,deserki,jabłuszka tarte, a jak dłuższą chwilę nic nie je to zaczyna mlaskać,muszę się ukrywać ze swoim jedzeniem bo zaraz przydrepta i się głośno upomina.Grubaskiem nie jest, ma 10 kg ale trochę mnie to przeraża,że rozciągam mu żołądek.Cały dzień misi coś przeżuwać,inaczej jest niespokojny i marudny.

moja zjada o 8 butelke mleka bebiko 2- 180 ml potem kolo 12 obiadek - cala miska zupy z mieskiem albo rybką- taka domowej roboty z warzyw od babci wiec naprawde pycha :) kolo 15 mleko kolo 18 mleko w miedzyczasie 1 chrupke, troche jablka albo banana, jakies ciasteczka, troszke chlebka z dżemem i ogólnie podjada wszystkim z taleza :) Baaaaardzo duzo pije- glównie herbatki owocowe. i zastanawiam sie czy nie za mało je... Zauwazaylam ze ostatnio bardzo schudla albo raczej wyrosla do góry i sie zrobilą taka szczuplejsza... Zaglodzona to napewno nie jest bo pyzie ma spore i nożki tlusciutke tylko taka sie dlugaśna zrobila strasznie :D:D Pozdrawiam.

cześć dziewczyny :-) dawno mnie tu nie było, kończy mi sie umowa na internet :-( i chyba nie bedziemy przedłużać, bo prawdopodobnie w lutym przeprowadzka :-) I CO JA ZROBIE BEZ KAFETERII :-( widze ze coś mało piszecie :-) mój skarb waży 7,300 kg niewiem czy to nie za mało???mądra matko twoje 10 kg?no to sie troszke przejełam ale w poniedzialek sie ważyliśmy i lekarz powiedział że dobrze waży.On jest szczuplutki bo trzy razy na dzień robi kupke,a je dużo no i jest strasznie ruchliwy,w miejscu nie usiedzi nawet minuty.Może dlatego??? A je tak : o 8.30 mleko 240ml ok 11.30 kaszka z bananami 15.30 zupka domowej roboty uwielbia szpinakz cięlecinką 18.00 deserek z Hippa 21.00 mleczko Oprócz tego chrupki kukurydziane. Jedno mnie tylko przeraża,zauwazylam ze od paru dni tak sie rozbrykal na noc że nie chce chodzić spać tak jak zawsze czyli ok 21.00???? Wczoraj poszedl spać o 22.00, boje sie ze to sie bedzie przedlużać!!!! O której wasze dzieci chodzą spać????Jak tak dalej bedzie to za rok o 24.00 bedzie spać.Swietnie bo ja o 22 jestem tak zmęczona :-(

zapomnialam dodać ze uwielbia mleczko tzn kaszke z herbatnikami z Nestle :-) co drugi dzień mu daje :-)

Mój Krzyś miesiąc temu ważył 9060 to teraz pewnie dobija do 10 kg. Spać idzie około 20 a czasem i o 19:30. W nocy 2 razy budzi sie do jedzenia ale raz mu daje mleko a 2 raz oszukuje go herbatką. Dużo mleka mi nie wypija bo 150 ml a czasem to nawet 120. Je regularnie co 3 godziny a po zupce i po deserku to nawet dopomina sie szybciej.

No własnie,też zauważyłam,że po zupce,nawet zagęszczonej grysikiem,mały szybko głodnieje i dopomina się mleka.Daje mu pełną miske,taką \"dziecięcą\" zupki a za godzinę już wypija 210 ml mleka. natka900=W tym wieku dzieci mniej przybierają na wadze,ze względu na wielka ruchliwość :-) ze spaniem u nas też różnie.Czasem zasypia o 19.30 a o 21.30 już jest wyspany i zabawy mu w głowie, a czasem o 19.00 już śpi i budzi się o 7.00 rano.Mam nadzieje,że się to uformuje. Pozdrawiam

czesc dziewczyny widze ze troche pisalyscie bardzo sie ciesze i nadrabiam zaeglosci otoz moja mala ma od wczoraj katarek i ciezko jej spac w nocy czesto sie budzi i sie kreci albo poplakuje z jedzeniem nie jest zle dostaje w dalszym cigu cyca i oprocz tego kaszke, dania ze sloiczka, monte, chrupki i podjada odemnie kanapki albo moj obiad.mam nadzieje ze wasze pociechy sa zdrowe i u was wszystko dobrze.moja mala chodzi spac miedzy 19.00 a 21.30 i wstaje miedzy 6.00 a 8.00 robi co jej sie podoba chyba nie ladnie co?pozdrawiam i odezwe sie jak tylko bede mogla milego dnia wszystkim mamom i nie tylko pa pa.

Gość Lena 81
Hej, mój synuś jest z 24 marca przyjmiecie mnie do siebie??

Gość Lena 81
ja juz wróciłam do pracy Kubuś ma skończone 8 miesięcy i jest najkochańszym dzieckiem na świcie. Obecnie mamy 2 zębole i w ogóle nie chcemy raczkować, za to stanie na nogach wychodzi świetnie.w pracy mam trochę wolnego czasu więc będe do Was pisać.

Hę,poszłabym do pracy ale niestety,nie ma kto zostać z synkiem :-( Dowiedziałam się ostatnio,że osoba która pracuje na moim stanowisku,na zastępstwo, gada wszystkim klientom,że ja już tam nie pracuję!!!!\"Ona ma dziecko i już nie pracuje\" tak informuje klientów i znajomych,ktorzy odwiedzali mnie w pracy.Nie powie,że jestem na wychowawczym ,tylko od razu :nie pracuje!!!!. Jestem załamana ,młoda siksa a taka mądra,że bym jej oczy wydłubała. Od początku mi nie podchodziła, a teraz,po tym co się dowiedziałam,mogłabym ją udusić.Na dodatek,po ostatniej wizycie własnie w biurze,koleżanki bardzo ją chwaliły,jaka to fajna laska, jaka miła i w ogóle.Chyba nie mam tam co szukać. Nie na temat ale musiałam się wyżalić :-(

Gość Lena 81
Hej, witam wszystkich we wtorkowy ranek. Dzisaj Kuba przespał całą noc, więc jestem w miarę wyspana. Mądra matka współczuję, wiem jak musisz się czuć. Dlaczego piszesz że nie masz z kim zostawić malucha, a babcie, ciocie, etc.

Witam w ten mglisty dzionek. Babcia, szt. 1 , po operacji usunięcia macicy,nie ma siły sie opiekować wnukiem ( to teściowa).Dziadek,jeden pracuje, drugi niepełnosprawny (paraliż) Ciocia też jedna i pracująca.Opiekunki się nie opłaca bo jak zrobiłam wywiad to moja pensja musiała by iść na wynagrodzenie dla niej. Tak to wygląda mniej wiecej.

Gość Lena 81
Ja też nie mogę liczyć na babcie i dziadków, mieszkają od nas ok. 100 km, więc musieliśmy wziąć nianie. Skąd jesteś mądra mama?? Ja jestem z Wołomina pod Warszawą.

Gość Lena 81
a pracuję w Warszawie (męczące dojazdy).

Lena ja też już pracuje , małym zajmuje sie teściowa i jest bardzo z tego zadowolona bo mówi że ma fajne zajęcie. Po śmierci teścia niewiedziała co ma zrobić z czasem. Mój synek ma już 6 ząbków i raczkuje ale stać ani myśli:) W nocy budzi sie 2 razy. Mądra matka nie przejmuj sie tak to czasem bywa że jeden drugiego potrafi bez żadnych skrupułów po prostu wygryźć z pracy. Ale jeśli po wychowawczym cie przyjmą do pracy to wtedy ona wyleci bez gadania.

Gość Lena 81
U nas Kubą zajmuje się niania. W ciągu tygodnia widzę go krótko, bo 3-4 godziny dziennie, ale za to sobota i niedziela są nasze. Napiszcie ile i co Wasze dzieci jedzą. Czy miały alergie na coś co zjadły i jak to się objawiło.

witam serdecznie ;) też jestem kwietniową mamą, moja córka, urodziła sie 6 kwietnia :) pozdrawiam

Gość Lena 81
Witaj pedagog, widziałam filmiki, SUPEEER!!!!!!!!, mój niestety jeszcze nie raczkuje, nie chce nawet leżeć na brzuszku, on bardziej na chodzenie nastawiony. Dziewczyny jesteście??

hej :-) właśnie co do alergii...od kolezanki dziecko piło przez 9 miesięcy mleko Nan2R i teraz okazalo sie ze ma uczulenie na mleko!!!zastanawiam sie czy to może być tak ze po takim czasie może wystąpić alergia na mleko???? Wydawalo mi sie ze to już na początku by stwierdzono???dostał wysypki na całym ciałku :-(

Gość Lena 81
Witam wszystkich w mroźny czwartkowy poranek Natka 900 ja myślę, że to mało prawdopodobne z tym mlekiem. To już duży bobas pewnie je już dużo rzeczy i może coś go uczuliło.

Elo,elo...Dawno mnie nie było ale internet siadł :_( Mam pracę!!!!!4 razy w miesiącu,popołudniami za te same pieniądze!!!!Sram na starą robotę.To było Biuro Rachunkowe i jak pomyśle wstecz,cieszę się ,że tak to się rozwiązało.Tam miałam 56 firm na głowie a teraz mam jedną a porządną.Nie żałuję decyzji jaką podjęłam .Zaczynam od stycznia.Fajnie bo mąż pracuje do 13.00 i będzie się opiekował małym.Patrzcie,jakie życie nam robi niespodzianki:-) pOZDRAWIAM. Ps. Mój Synuś zrobił dziś pierwszy kroczek,od łóżka do mamuśi,malutki kawałeczek ale jak cieszy.