Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eugenia32

jak ja mam na to reagowac?

Polecane posty

Gość eugenia32

dziewczyny!!Mam 32 lata jedno dziecko stracilam w 6 ym miesiacu a jedno w 4 tym.prowadze z mezem sklep.Klienci ktorzy od nas kupuja ciagle mnie albo meza pytaja :a ile ma pan dzieci ?lub kiedy sie postaracie o dziecko ? i tak codziennie.Ja mam juz dosyc i czasami mam ochote powiedziec ze dwojka naszych dzieci niestety nie zyje i zobaczyc ic mine ale sie powstrzymuje bo przeciez to klienci i u nas kupuja.Mam czasami ochote umrzec

Gość heniutek
Bardzo Ci współczuję. Nie wiem co mozna odpowiadać w takiej sytuacji. "Nie mam dzieci?" Dlaczego ludzi tak interesuje czy masz dzieci? Prowadzicie sklep z artykułami dla nich?

Gość ojojojojojoj
no i heniutek zachowujesz sie dkładnie jak ci ludzie....:( po co ci to wiedzieć???:(

Gość eugenia32
nie to sklep z art biurowymi

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
nie dziwie się że cię to boli, ale prawda jest taka ze ci ludzie robią to z życzliwości...tak już jest w polsce mentalność ze życzliwość sie objawia przez pytania o dzieci, o ślub...na pewno żadnej z tych osób nie przyjdzie nawet do głowy że sprawia ci przykrość ustal sobie jedna jakąś formułkę, która będziesz bezmyślnie klepać jak zadzą takie pytanie i staraj się o tym nie myśleć za dużo

eugenia, pewna forumowa koleżanka doradziła kiedyś żeby na takie pytanie rzucać hasłem \"właśnie skończyliśmy się starac przed godziną, jeszcze mi się nogi trzęsą\" :-D Wypróbowała, działa :-)

Gość eugenia32
czasami jak mnie pytaja to mowie ze z takimi intymnymi pytaniami niech sie zwracaja do meza ale te aluzje rozumie co 4 ty czlowiek

Gość eugenia32
dzieki intima to moze podzialac

Gość eugenia32
najgorsze jak zaczynaja mowic:juz latka leca jestescie starzy a dzieci to takie szczescie radosc itp

Gość heniutek
ojojoj - mylisz się, zastanawiam dlaczego ludzie o to pytają, czy to ma związe - tylko tyle. Jak wchodzisz do mięsnego to pytasz właścicielkę/ekspedientkę ile ma dzieci? bo ja nie.

Gość eugenia32
mieszkam w malej miejscowosci i tyle

Gość heniutek
eugenia, intima dobrz mówi :) ludzie pytają, bo sa ciekawi, ale faktycznie rece opadają :(

Gość heniutek
Tak czy inaczej życzę wszystkiego dobrego

Gość eugenia32
dzieki dziewczyny jakos mi lzej jak to napisalam

Gość heniutek
aha, eugenia, też mi tak mowili, bo ja mam 34 i 5 lat walczyłam o dziecko, znam te gadki na pamięć, najgorsze, że ludzie nie mogą sobie uzmysłowic,że MOŻNA miec problem z zajściem/utrzymaniem ciązy

Gość heniutek
trzymaj się, będzie dobrze mnie kiedyś jak w sanatorium w windzie zapytali (mam wrzody zołądka i tam sięna nie leczyłam) "O! taka młoda i juz do sanatorium jeździ, patrzcie państwo! miejsce zabiera starszym, naprawdę schorowanym" - wściekła odpowiedziałam: "Wie pani, bo ja mam raka zołądka", to cisza zapadła jak makiem zasiał, nikt juz ani słowem się przez całe 3 tygodnie nie odzywał na temat mojego wieku Może czasem trzeba brutalnie...

mam w rodzinie kilka wścibskich ciotek i teraz w wakacje mówiły do mnie, że dobrze wyglądam i że mi cycki urosły, więc im odpowiadałam że lekarz kazał mi przytyć przed ciążą :-D też działa, zero komentarzy ;-) ale niektórym osobom też mówię wprost że nie udało mi się u3mać ciąży dwa razy i też mam spokój, w dupie mam czy się litują czy nie, ale więcej już nie pytają :-)

a ja jak mnie pytali wlasnie tacy ciekawcy to odpowiadalam ze jak jak bede miala dzieci,/ jak sie juz wystaram o dzieci to z pewnoscia ich jako pierwszych poinformuje o tym i zawsze teamt sie na tym ucinal, polecam metode wyprobowana :D a swoja droga to bardzo wspolczuje straty dzidziusiow, chociaz wiesz w najgorszej syt nie ejstes moj kierownik z pracy w jednym tygodniu stracil 2 dzieci jedno w wypadku samoch a drugie zaraz [po porodzi 3 godz tylko zylo, i co wtedy dopiero odpowiadac komus o pytanie jak dzieci :( a nie wszysyc wiedza jaka jest syt i po prostu pytaja niekoniecznie zlosliwie, wiec tez tzreba zrozumiec...

Gość ojojojojojoj
ja właśnie tez znam takie gadki,tyle tylko,że ja dzieci mieć nie chciałam.Nie wyobrażam sobie co ty możesz czuć.........A ludzie pytają tak ,byleby coś powiedzieć,myślę ,że po prostu nie pomyślą,że kogoś mogą zranić........

Gość eugenia32
wiem ze to nie jest zlosliwie ale jakos mi sie tak dzisiaj zebralo.Wokolo wszystkie kolezanki w ciazy albo dopiero urodzily i najsmieszniejsze ze wiekszosc z nich nie planowala dzieci.Ale juz tak jest ze jak sie cos planuje to nie wychodzi

Gość maskotasko
A co sie stalo ze w tak puznym stadium stracilas ciaze? Bardzo mi przykro z tego powodu,mam nadzieje ze wszystko u ciebie sie ulozy,nieprzejmuj sie takimi pytaniami,ja mysle ze napewno ludzie niewiedza ze cie tym krzywdza,wiec niebierz tego do siebie

Gość eugenia32
dzieki dziewczyny za pocieszenie i dobre slowo