kaatioszkaa 0 Napisano Listopad 22, 2007 bo juz nie wiem ;/ skoro przepisala mi je gin to chyba sa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to są hormony Napisano Listopad 22, 2007 ale nie środek antykoncepcyjny. Stosuje się przy bolesnych miesiączkach i przeroście błony śluzowej w macicy (endometrium). Nie wszystkie leki wypisywane przez ginekologa są tabletkami anty :-) jeśli o takie nie poprosiłaś, to nie dostałaś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaatioszkaa 0 Napisano Listopad 22, 2007 rozmowa byla taka \"Zastanowila sie pani nad antykoncepcja?\" aja mowie tak chce tabsy a ona aha a jakie a ja ze te cerazete bo to chyba jedyne a ona ze nie ze sa te ;/ i sa tansze a tak samo skuteczne;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaatioszkaa 0 Napisano Listopad 22, 2007 zobacz co znalazlam Witam, Orgametril, są to tabletki zawierające 5 mg Iinestrenolu, syntetycznego progestagenu stosowanego głównie w łagodnej mastopatii, endometriozie, nieregularnym cyklu miesiączkowym oraz jako komponent progestagenny w hormonalnej terapii zastępczej. Swoim działaniem jednak powoduje że zostaje zahamowana owulacja, więc można go uznać jako środek antykoncepcyjny. Skuteczność ma podobną do tabletek dwuskładnikowych. Jako środek antykoncepcyjny powinno się go zażywać przez 22 dni wieczorem i rozpocząć 5-tego dnia cyklu. Pozdrawiam: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
teoria 0 Napisano Listopad 22, 2007 to raczej nie są tabletki anty ich głownym zadaniem jest zahamowanie miesiączki ale raczej przed ciążą nie zabezpieczają choć w sumie nie wiem dokładnie :P trzeba było gina wypytać :P :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tala 0 Napisano Luty 22, 2009 Orgametril zatrzymuje owulacje a nie miesiaczke :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach