Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o ja nie kumam czacy

biore FEMINATAL N i mam okropna biegunke- zmienic witaminy?

Polecane posty

moj ginek mowi, ze sa dobre. chce sie zaczac starac o dziecko po nowym roku powinnam je zmienic czy mi przejdzie jak sie organizm przyzwyczai "?

ja mialam biegunke i po feminalu i po elewicie. W tych witaminach jest zelazo a u mnie takie zelazo powoduje biegunke. Nie bralam w ciazy zadnych witamin ale po konsultacji z ginekologiem. Musisz mu powiedziec ze masz po nich biegunke. A wiesz ze napewno po nich? spróbuj odstawic i sprobowac brac jeszcze raz za jakis czas za np 5 dni i zobaczysz czy biegunka ustapi i spowrotem wróci

a tak wogole to przed zajsciem w ciaze wystarczy kwas foliowy... no chyba ze masz niedobory witamin.

wiem, ze po witaminach bo jak je odstawilam na 4 dni to nie mialam biegunki. 5 dnia po sniadaniu lyknelam i juz mialam biegunke. ja nie odzywiam sie jakos specjalnie zdrowo wiec zdecydowalam sie na witaminy z kw.foliowym w jednym uwazasz ze sam folik starczy? bralam jedno opakowanie centrum marerna ale lekarz mi powiedzial ze sa za drogie i place w wiekszosci za marke a ten feminatal ma taki sam sklad + jod :)

MaMani - ladne dziecko na fotkach slodziutka taka sie wydaje :D

kurcze nie chce ci czasem zle poradzic bo elekarzem nie jestem. Ja przed ciaza bralam tylko kwas fooliowy a w pierwszym trymestrze kwas foliowy i jod, dopiero od 2 trymestru lekarka przepisala mi witaminy ale nie moglam ich lykac. zapytaj lekarza czy folik nie wystarczy

dzieki wiem, ze folik wystarczy chodzilo mi gllownie o to , ze nie odzywiam sie zdrowo i regularnie i chcialam sobie to poprawic witaminami zapytam lekarza ale dzieki :)

Gość upppppppppppppppppppppppppp

Gość mnie lekarz tez kazal tak
jak MaMani - tylko kwas foliowy do konca 3 miesiaca,potem przejsc na witaminy. dodatkowo na pewnym etapie (juz nie pamietam w ktorym miesiacu wtedy bylam) dostalam ekstra magnez - bo ja mam w ogole problemy z przyswajaniem magnezu i zaczely mi sie robic potworne skurcze lydek.

Gość Grzybiara
Ja tez zle sie czuje po Feminatalu . Wszystkie składniki a wszczególnosci żelazo sa w wiekszym steżeniu. Dlatego biore zwykłe witaminy. Np Supradyn rozpuszczalny.Mój lekarz mi pozwolił.Tym bardziej że nie mam anemii.I bardzo dobrze sie teraz czuję.:)