Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhefwiu

Maslo czy margaryna na podwyzszony cholesterol?

Polecane posty

Gość jhefwiu

mam podwyzszony poziom cholesterolu w tak mlodym wieku, czego powinnam uzywac do smarowanie, masla czy margaryny?? A MOZE W OGOLE ZREZYGNOWAC?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miracula
wypróbuj florę a najlepiej to zapytaj lekarza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fat
odstaw maslo- koniecznie!! jak wyzej- wyprobuj flore albo benecol

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jhefwiusd
dzieki!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ostatnio ogladałam taki problem i babka która cały czas jadła masło miała przez 3 tygodnie jeść margarynę. :) Po 3 tyg. cholesterol spadł o 10%. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sfdsafdasfsafasdfasdfasdfasdf
margaryna to nie jest środek na zbijanie cholesterolu, tak samo jak przyczyną podwyższonego cholesterolu nie jest jedzenie masła. Problem jest ciut bardziej złożony :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość upoko
Cholesterol nie jest bezposrednio zwiazany z maslem, czesto podwyzszona ilosc w organizmie zwiazana jest ze stresem. Margaryna nie jest lekiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gostek z kostek
Popieram, margaryna nie jest lekiem na podwyższony cholesterol, jeśli masz złe wyniki to lekarz najlepiej ci powie co powinnaś a czego nie, jeśli lubisz masło, to możesz je jeść, tylko możesz np ograniczyć smarowanie, nie tylko \"smarowida\" mają wpływ na cholesterol, trzeba spojrzeć ogólnie to to co jemy, bo przecież cholesterol podwyższają też tłuste mięsa, potrawy smażone na smalcu czy twardej margarynie. Mój dziadek też ma problemy z cholesterolem, przeszedł na dietę, do kąta poszedł smalczyk, golonka a masła nadal używa i ma już zdecydowanie lepsze wyniki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość masełkko
Jesli nie przesadza sie z maslem i nie ma sie sklonnosci do podwyzszonego cholesterolu nie ma sensu z niego rezygnowac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasienka zielona
Pewnie za tłusto i ciezkostrawnie odyzwiasz sie na codzien, samo masło nie spowoduje nagle zwiekszenia cholesterolu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jakbym musiala zamienic maslo
na margaryne to wolalabym w ogole przestac uzywac margaryny :D Obrzydlistwo :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to sem jaa
smalec;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×