Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nataszaMama

czy nie pora na raczkowanie?

Polecane posty

ma 7 miesięcy!!prawie już 8 i nic... siedzi sam ale jeszcze sie kołysze ale nie chce raczkować! boje sie! dzieci moich koleżanek zasuwają po podłodze a moje nie!!!

Gość ratujcie
A mój syn ma 6 lat i nigdy ale to nigdy nie raczkował.

Gość halohalohalo
są dzieci,które wcale nie raczkują:) np moje Wstało i poszło,bez raczkowania choćby milimetr:)

Jak cie to pocieszy to moja umie sie podniesc na kolanka i na rece ale na rece i na kolanka razem nie umie nie chce i jak ja próbuje podniesc to wrzeszczy... nie wiem co bedzie z raczkowaniem...

nie martw sie,może ale nie musi raczkować :-) każde dziecko inaczej sie rozwija :-) jeśli masz wątpliwości spytaj swojego pediatre :-)

Gość mądra matka
Tak to jest ,jak się z dzieckiem nie ćwiczy(bawi) tylko na necie siedzi.Mój też ma 7 miesięcy a zasuwa po domu ze hej!!!Nawet stoi kilka sekund.A na siłe nic nie robiłam.

Mój synek jutro kończy 8 miesięcy i jak na razie nie raczkuje tylko się czołga .Jak prawdziwy żołnierz.:D

na wszystko przyjdzie czas ;) moja skończyła 9mcy i raczkuje juz po całym domu:) jednego dnia nauczyła sie pic sama z butelki, wstawać i podnosić sie z brzuszka do pozycji siedzącej...a w 7 mcu dopiero nauczyła sie siedzieć....:)

córeczka kuzynki zaczęła raczkować jak miała 10miesięcy więc nic się nie martw na wszystko przyjdzie pora:)

Gość megi_22
to jest indywidualne dla kazdego dziecka. moj synek nie raczkowal a w 9 miesiacu twardo stal na nozkach i opierajac sie np o krzeslo potrafil przejsc kawaleczek a w 10 miesiacu juz chodzil sam po kilka krokow

Gość ratujcie
ty madra matka....chyba nie taka mądra.moje dziecko nigdy nie raczkowało a netu nie miałam.....i co?Nie kazde dziecko raczkuje.

Gość mądra matka
Nie pisałam o raczkowaniu a o zabawach ,które w jakiś sposób na pewno przyczyniają się do prawidłowego rozwoju dziecka.No ale jak się nie chce to lipa.pozdrawiam.

Gość wiec jestes w ciazy
moj synek zaczał chodzic jak mial 14 m-cy dopiero pozniej zaczoł raczkowac i wszystko z nim ok