Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarnulka1724

cytologia i usg dopochwowe

Polecane posty

proszę napiszcie mi jak sie dobrze przygotować na cytologie i usg dopochwowe, powiedzcie mi bo ja nie wiem niegdy nie miałam tych badań... uświadomcie mnie bo któraś z was napewno coś wie

ja ostatnio bylam na cytologii i wlasnie tym usg i normalnie tak z \'\'ulicy\'\' do niego poszlam spytalam czy zrobi cytologie i zrobil:) ale spytal sie kiedy okres byl bo najlepiej cytologie robic zaraz po okresie:) no a to usg to chyba zawsze mozna mi nic nie mowil ze trzeba sie jakos do tego przygotowac:)

nie trzeba cytologia to taki wymaz z pochwy (takim trochę dłuższym patyczkiem do uszu :D) a usg - pręt z naciągniętą gumką (dla bezpieczeństwa) wsadzony do środka :D w jednym i drugim włosy nie przeszkadzają nie wycinaj np. serduszek i nie pryskaj lakierem z brokatem bo lekarz będzie miał niezły ubaw :D:D:D:D

Przy cytologii to ileś tam przed badaniem, na pewno 24h przed, nie powinno się stosować żadnych leków dopochwowych i uprawiać seksu, bo globulki i sperma, której na pewno niewiele, ale zawsze, zostaje wewnątrz, może zakłócać odczyt wyniku.