Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fibi25

Temat Prośba o rade - firanki i zasłony = problem !!!!

Polecane posty

Gość fibi25

W pokoju z oknem balkonowym mam po lewej stronie okna scianę ok. 70cm a po prawej 2 metry!! To moje pierwsze urządzane mieszkanie a ja zielona co poczać z zasłonami? Kupić 3 szt - jedną po jednej stronie i dwie po drugiej? Może jest jakieś inne ciekawe rozwiązanie? Z jakiego materialu zasłony wybrać?

Gość fibi25
Piękne te dekoracje ale nie za bardzo mi pomogły :( Zobaczcie okno mam takie: http://www.igmar-firany.pl/sklep/user/galeria_big/70_panel.jpg TYLKO na suficie są karnisze na całą długość i po lewej stronie okna mam kawałeczek ściany a po prawej dużo więcej i do tego "leci" na niej rura od kaloryfera :o ... chyba nic sie nie da wymyslić tylko poprostu dać z jednej strony szersze firanki?? :(

Gość już dawno wyszły z mody
firany na caaałej scianie. teraz wiesza się je tylko na oknie. z zasłon też zrezygnuj, zamontuj roletę

Gość te przykładowe zdjecia
miały ci uswiadomić, że zrobisz bład wieszajac firany na scianie, zmniejszy to optycznie pokój i wyda się on cieższy. zauważ, że tam gdzie są ściany obok okna, to zostały one gołe.

Gość fibi25
Ok ale to mieszkanie nie jest moje- jest wynajmowane i tak jak pisałam - jest karnisz na CAŁEJ długości ściany, na dodatek na tej dłuższej części ściany u góry i na wysokości kaloryfera są sobie szpecące rury :o w poziomie i pionie - musze je zakryć bo najzwyczajniej w świecie szpecą. Dwa - ja tam lubie firanki i zasłony, uważam, że dodają charakteru pomieszczeniu, umilają je, jest przytulnie a ja to bardzo lubie; nie wyobrażam sobie pustej, łysej ściany . Trzy - mieszkanie w bloku - bez firan każdy gapi się w okna.

Gość taaaa
żeby jeszcze miec taki widok za oknem jak tam na zdjęciach... ;)

Gość poprostu
kup zaslony z jakies cienkiego materialu zeby nie przytlaczaly pokoju a zaslonki?kurcze jest naprawde problem , ale karnisz masz na calej dlugosci pokoju??

Gość mama witaminka
to wiesz skoro to nie jest Twoje mieszkanie...moze sie to wydac glupie ale czasem na targach/bazarach sa poprostu tansze ( maja fajne zaslony) one sa dosc szerokie wiec kup dwie zaslony i jedna zmarszczysz bardziej a druga mniej bo kurde innego wyjscia chyba nie ma

Gość mama witaminka
(sa poprostu tansze) to mialo byc w nawiasie

Gość mama witaminka
ja mam takie zaslony maja po 1,5m i mysle ze powinno byc ok ale jak juz bede miala swoj domek zainwestuje w troche drozsze i duuzo ladniejsze

Wyglądasz na dośc zdecydowaną co właściwie chcesz zrobic, skoro wszystkie rady odrzucasz. Zasłonki zrób takiej szerokości, żeby zasłaniały okno, a czy będziesz je potem na dzień rozciągac na ścianie, czy zsuwac w wąski pas, to zobaczy się \"w praniu\". A rury można zamaskowac - widziałam ostatnio u kogoś owinięte sztucznym bluszczem - nawet nieźle to wyglądało (jeśli rury są gorące, musi byc sztuczny). Albo możesz zrobic sama coś do maskowania-dekoracji.

Zasłony – gotowe, metrażowe, komplety zasłon http://www.veronatextil.pl/produkty/zaslony.html Niemniej ważnym od firan elementem wystroju okien są zasłony. Pełnią one funkcję zarówno użytkową, jak i estetyczną. Po pierwsze wybierając materiał zasłon, powinniśmy zwracać uwagę nie tylko na to, czy ładnie będą się one prezentować na oknie, ale także sprawdzić ich poziom przepuszczalności światła. Zasłony chronią nas bowiem przed słońcem i sztucznym światłem ulicznym. Zapewniają nam komfort mieszkania oraz zdobią nasze okna.

Gość Danuta

Odwiedź sklep Centrum Firan, w którym na pewno znajdziesz coś co będzie pasowało do twojego pokoju. Dodatkowo możesz zamówić z szyciem na miarę dzięki czemu zaoszczędzisz na czasie.