Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Temperówka nocna

skad recepte na anty?

Polecane posty

Gość Temperówka nocna

Może trochę nieprecyzyjnie zapisałam temat, ale już tłumaczę.. Receptę na tabletki zawsze wypisywał mi mój lekarz-ginekolog. Jednakże problem tkwi w tym, że nie mogę w tym miesiącu pojechac do niego (100 km- w moim rodzinnym mieście)- obowiązków zbyt dużo w pracy do nocy wręcz, tylko weekendy wolne- a wtedy ginekolog nie przyjmuje. W dni kiedy może mnie przyjąć- 2 dni w tyg- kompletnie odpadają. Czy myślicie, że gdybym poszła do jakiegokolwiek ginekologa (wawa) to bez problemu przepisałby mi tabletki te, które zażywam? Gdybym opowiedziała mu historię badań itp- czy musiałby zrobić mi badanie itp.? Czy w takim razie lepiej byłoby iść do gin prywatnie (może z Wawy- mogłybyścire mi kogoś polecić?) czy do przychodni po prostu..? (Wyprzedzę Wasze pytanie- nie znalazłam sobie nowego ginekologa w Wawie, mimo że mieszkam tu już od 6 lat, gdyż tamten- według mnie był najlepszym, jakigokolwiek miałam..) Poradzćie, co zrobić..? Prosze..

Gość Temperówka nocna
Zastanawiałąm się, czy lekarz- wiesz- nawet żeby zarobić więcej nie powie mi czegoś takiego: "Nie mogę przepisac pani w ciemno tabletek, gdyż nawet nie mam pewności, czy pani je kiedykolwiek brała. Muszę najpierw panią przebadać" i skasuje ze mnie wtedy za badanie 60 czy 70 zł, gdyż za wypisanie recepty wziąłby pewnie od 10 do 20 zł.. Dlatego się Was pytałam..

Gość Temperówka nocna
w sumie to mam alternatywę - moge zrobic loda znajomemu lekarzowi za recepte, wiec tak chyba uczynie....

Gość Temperówka nocna
dajcie sobie spokoj z podszywami- czekam na powazne odpowiedzi. nie mam niestewty znajomych ginekologow, pozdrawiam

Gość majmajka
ja nigdy nie miałam problemów- zwykle chodzę do tego lekarza, którego mam akurat najbliżej ;) a że w ciągu ostatnich 6 miesięcy 3 razy zmieniałam miasto, to właśnie wczoraj u kolejnego byłam. i wszyscy bardzo chętnie, praktycznie bez pytań i dociekań wypisywali piękną receptę...

Gość Temperówka nocna
dzięki, spróbuję i ja tak zrobić :)