Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alunkaaaa

dziewczyny z PCO ile macie lat?

Polecane posty

Gość alunkaaaa

ja w styczniu koncze 19 a juz dowiedzilam sie o tek chorobie:( jeszcze do tego problemy z tarczyca.Za niedlugo ide do szpitala.Nie sadzilam ze osoby w tak mlodym wieku moga juz miec takie problemy zdrowotne:(

Gość alunkaaaa
nie ma tu nikogo z takim problemem?

Gość alunkaaaa
facettt .. nie wiem o co Ci chodzi.... kig-----> dawno sie o tym dowiedzialas?Leczysz sie jakos?

DOWIEDZIALAM sie w lipcu, nie lecze sie tzn przez pewien czas bralam tabletki teraz wlasnie koncze . Mieszkam w UK i akurat musze zieniac przchodnie w ktorej jestem zaisana bo moi lekarze nie robia absolutnie nic w zwiazku z tym , ba odmowili mi nawet wypisania tabletek bo mam migreny (mialam jak jestemna tabsach to nie mam).Ja pracuje z lekarzem w innej prychodni i wim ze moj szef cos robi z naszymi pacjetkami. Wiec kilk A tygodni i zmieniam przychodni, czekam teraz tylko na wszystkie wyniki ze szpitala bo w tym czasie sie polamalam i wyszlo ze mam osteoporoze...to dopieroprzerabane w wieku 21 lat...

Gość poszewka
ja mam 30 lat, o chorbie wiem od 4 miesiecy

Gość alunkaaaa
eh co to sie dzieje na tym swiecie? ja tez narazie sie nie lecze.Ale musze zaczac bo nie wyobrazxam sobie ze moglabym kiedys nie miec dzieci. poszewka--> a Ty sie leczysz?

Gość nie karmic trolla prosze
24, dowiedzialam sie rok temu. juz nie lecze. tzn tabsy anty to zadne leczenie! podobno mozna to cofnac w duzym stopniu dieta (poprzez schudniecie) hormony maja swoj poczatek w tkance tluszczowej.

heh schudnac pytanie tylko z czego..moj problem polega tez na tym ze jak to mowia lekarze ja nie wygladam na przypadek PCO. BMI coraz nizsze (teraz juz 19 nie wiem nagle z jakiej racji) nie mam jak to pani dr w polsce powiedziala\' wasow i brody\' cukier mam w porzadku tylko te hormony, zle USG i miesiaczki...

Gość po cholere te skroty
moze jak napiszesz co to jest to PCO to sie wiecej ludzi odezwie

USG jedno i drugie (yyyyy to \'dowcipne\' to masakra) porobili mi badania krwi na hormony , cukier i wylazlo szydlo z worka...poza tym nieregolarne okresy albo ich brak a przeciez miesiaczkuje juz zaraz zaraz ...9 lat

no miesiaczki to raz mam raz nie mam (o ile nie biore tabletek) dochodzilo do takich absurdow ze mam okres 5 dni po 9 dnich znowu 5 dni a nestepny po 35 dniowej przerwie normalnie szlag czlowieka trafia wiec dlatego poszlam na tabletki przez ostatnie 4 misiace. Ale teraz juz koniec zmieniam lekarzy na owy rok i sie biore za dzialania tylko musze z tymi moimi kosciami doprowadzic sprawe do konca.A Ty jak sobie z tym radzisz?

wrocilam musialam zjesc drugie sniadanko juz mi lepiej:) to sluchajcie dziewczyny co mozecie mi z doswiadczenia poradzic?jak wyglada w takim razie leczenie PCO? tutaj w UK widze ze w przychodni w ktorej ja pracujke dziwczyny z miejsca wysylane sado specjalisty , ba sama w koncu te nieszczesne listy pisze. Jak dostajemy spowrotem odpowiedz od lekarzy to czytam ile te dzewczyny mialy USG, ile hormonow podanych a ze mna w przychodni do ktorej jestem zapisana nie robia nic, mowia ze taka moja natura. Moj szef mi mowi zebym sie przepisala do niege ale jeszcze przez 7 miesiecy poki tam pracuje napweno tego nie zrobie bo jak to tak szefowi, same rozumiecie mowic o swoich problemach z jajnikami. Widze ze buduje sie tutaj grupa wsparcia hmmm?:)

hmm nie wiem jak macie tam w UK, slyszalam tylko, ze tam opieka zdrowotna jest nie zabardzo... Ja mieszkam w Niemczech i pod tym wzgledem mam bardzo dobrze. Tu mam bardzo dobra opieke lekarska. Kasa chorych pokrywy mi wszystki koszty zwiazane z moim leczeniem. Dodam, ze niedlugo bede miala inseminacje i te koszyt tez przejmuje mi Kasa chorych. Jedynie za in vitro, jesli by mialokiedykolwiek do tego dojsc bede musiala polowe zaplacic. Lecze sie w specjalistycznej klinice Endokrynologicznej oraz w Klinice Nieplodnosci. Co miesiac mam badanie i rozne kontrole. Dodam, ze choruje takze na Hashimoto i biore L-thyroxin, jak narazie 50mg.

Gość alunkaaaa
equity---> ja tez mam Hashimoto.Mam takze problemy z waga w ciagu 1.5 roku przytylam 20 kg myslam ze to od tabletek anty.Przestalam je lykac ale nic nie pomoglo.Po wielu badaniach okazalo sie ze to hormony

Gość sloneczko1716
mam 21 lat i dowiedzialam sie ze mam PCO ak nie moglam zajsc w ciaze po 1,5 roku staran, i jak zaczelam miec problemy z nadwaga, nadmiernym owłosieniem.

Gość lucyna1987
ja mam teraz 21 a dowiedziałam sie w wieku 18 lat alunkaaaa>>>> a gdzie sie leczysz? i jakie rezultaty?

Gość karina18
Ja dowiedziałam się o chorobie w wieku 16 lat. Leczę się drugi rok, ale rezultaty są wyraźne: miałam trądzik, nieregularne cykle, guzki na jajnikach, a teraz jest wszystko okey. Najgorsze były miesiączki: bardzo bolesne, były nawet wymioty. Kocham lekarza, który mi pomógł!