Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannna

musze wziasc tabl PO? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość joannna

mam uregulowane cykle dzieki tabl. ktore odstawilam. w 22 dniu cyklu pekla nam gumka i nawet niewiemy kiedy... cykl mam 28 dniowy wydzieline tez jak w dni NIEplodne...mam sie bac? postinor?escapelle?

Gość joannna
moze troche otuchy? :)

Dni płodne i niepłodne nie są dobrym sposobem antykoncepcji, ale 22 dzień jest twoim dniem niepłodnym lub nie objtym regułą, nam pekła gumka 14 dnia cyklu, więc musiałam wziąć postinor, nie miałam jakiś objawów, czułam sie po nim normalnie, a okresik przyszedł o 6 dni wcześniej.

Dni płodne i niepłodne nie są dobrym sposobem antykoncepcji, ale 22 dzień jest twoim dniem niepłodnym lub nie objętym regułą, nam pekła gumka 14 dnia cyklu, więc musiałam wziąć postinor, nie miałam jakiś objawów, czułam sie po nim normalnie, a okresik przyszedł o 6 dni wcześniej.

Gość joannna
jednal 14 a 22 to troszke roznicy... jakby lepsza sytuacja ale nikt tego niewie bo nalezaloby mierzyc temp itd... jednak wolalabym uniknac tej tabletki..

Rozumiem Cie bardzo dobrze, jak nam pękła gumka, to mój chłopak powiedział że pójdzie ze mna do gina bo nie chce żeby zrobili mi tak żebym póżniej w przyszłości nie miała dzieci, więc mu wytłumaczyłam że to tylko dwie małe tableteczki, ale tż się cholernie bałam, to była moja pierwsza wizyta u ginekologa (mam 18 lat), teraz zastanawiałam sie nad braniem tabletek ale nie wiem jszcze. A ty ile masz lat? Ja na twoim miejscu poszłabym do gina ale po poradę aby sie upewnić, ale raczej jest małe prawdopodobieństwo że wpadłaś>

Gość joannna
tyle co ty:) ale mam za soba 4msc na tabsach.. stwierdzilam ze to swinstwo, niemoge sie tak truc tym bardziej ze bylo troche przeciwskazan. dlatego tez niechcialbym''faszerowac'' sie taka mega dawka w postinorze np. ale matura w maju wiec ta druga opcja tez niemile widziana...

Wiesz tak łatwo sie w ciąże nie zachodzi, ile kobiet się stara o dzieci, a więc myslę że Ty tez nie zaszłas zwłaszcza że były to twoje dni niepłodne, niemartw sie wszystko będzie oki. Ja też nie chciałabym miec dzidzi w takim wieku, pomyślę o tym za jakieś 8 lat hehe, Ja myślałam o globułkach, żelach plemnikobójczyć, ale nie jestem do nich przekonana. Wiadomo że z prezerwatywa nie jest tak przyjemnie jak bez niej. Tabsów też nie chce brać, uważam że mam jeszcze czas, a narazie jestem za młoda na \"trucie się\".

Gość joannna
dodam ze ta nieszczesna byla ze srodkiem pleminobojczym;] wczesniej wykorzystalismy jeszcze 2 wiec troche tego musialo tam zostac we mnie cooo?

Gość joannna
:(

Ale tamte chyba były całe i nie pekły? Głowa do góry, pomietam jak ja się martwiłam, a mój chłopak ze mnie żartował i mówił do mnie mamo,albo że teraz musi o mnie barzo dbać, tak mi poprawiał humorek. Szczerze to po postinorze miałam o wiele wiekszy apetyt, teraz jestem na dietce.Radze idz Kochana do gina bo wiesz przez takie schizy mozesz się jakiejs choroby nabawić. Trzymaj siem cieplutko pozdrawiam