Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M0onisia

masa solna, pomocy

Polecane posty

Gość M0onisia

chce zrobić na święta ozdoby z masy solnej, a jeszcze nigdy tego nie robiłam. i mam prośbę, podajcie mi przepis (tylko chodzi o to, żeby nie było gramów, tylko np. pół szklanki mąki itd., bo nie posiadam wagi:]) i powiedzcie, ile to pieczecie w piekarniku? tą masę da się swobodnie modelować? i najważniejsze, czym to później malować (można jakimiś nieprofesjonalnymi farbami?)?:) dziękuję za każdą radę:P

Gość Judytka243
a mozesz powiedziec jakie ozdoby robisz:)? moze sie skusze;D

Gość PolaPolaPola
to jest najlepszy przepis na masę, podaje na szybko rób wg niego, niech ktoś Ci pomoże rozszyfrować jak to jest na szklanki, ja niestety teraz nie mam czasu, ale mówie przepis jest wyprobowany i idealnie nadaje sie na świateczne ozdoby!! powodzenia Masa do wyrobu malych modeli MASA SOLNA DO WYROBU MAŁYCH MODELI : 20 dkg mški 20 dkg soli 10 dkg mški ziemniaczanej 15 dkg wody Po połšczeniu wszystkich składników wyrabiamy bardzo dokładnie masę. Taka masa posłuży nam do wyrobu np.małych koszyczków z kwiatkami , wianuszków , listków i kwiatków, aniołków itd.

Gość PolaPolaPola
dodam, że jak ci się znudzi robienie po jakimś czasie, to masę do woreczka np śniadaniowego, szczelnie zawiazac i do lodówki można sporo czasu przechowywać potem wyjąc pogniesć troszke w łapkach i dalej do roboty

Gość M0onisia
Judytka 243: mam ochotę zrobić aniołki, jak w google wpiszę, matko, jakie ładne, może się uda;) ewentualnie jakieś inne świąteczne. i szukam sprawdzonego sposobu itd.:) a Ty?