Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość se123

Po jakim czasie przerwa w tabletkach?

Polecane posty

Gość se123

Witam wszystkie kobiety! Chciałam zapytać po jakim okresie czasu zalecane jest zrobić sobie przerwę w przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych? i czy wogóle jest to konieczne. Ja biorę swoje od 2 lat. Dziekuje za wypowiedzi i gorąco pozdrawiam wszystkie forumowiczki :)

Gość jola78
ja biorę ponad 3 lata a o robieniu przerwy to ja nie słyszałam chyba,że ci obecne tab. nie odpowiadają to je zmień ale bez robienia przerwy

Gość aaaaaaa5555
rob koniecznie przerwy co najmniej 2 razy w roku! tak mi lekarz zalecil, ja odstawilam na dobre tabletki i teraz mam problemy z okresem, nie mam go kilka misiecy a wszytsko przez to ze nie robilam przerw i bralam ponad 2 lata ....wiec zeby nie miec potem klopotow rob przerwy!!!!

ja brałam 1,5 roku bez żadnych przerw i okres mam jak w zegarku. taka przerwa musi trwać conajmniej 3 miesiące, potem znow zaczynasz brac i to dopiero ci rozreguluje wszystko

Gość aaaaaaa5555
wlasnie mi lekarz poowiedzial ze konieczne sa przerwy!!!! zrobil mi usg i zbadal i stwierdzil ze mam znikoma dzialanosc wlasnych hormonow i przez to zaburzenia!

Mam do was pytanko, bo co post to inna wypowiedz:) Biore tabletki antykoncpecyjne juz 6 lat, co jakis czas mam robione badania sa ok, wiec lekarz mowil ze mam brac bez robienia jakis tam przerw....lecz ostatnio z pewnego powodu powiedzial ze mam odstawic chociaz namiesiac zobaczyc jak bedzie... myslicie ze warto na miesiac odstawiac??? moze lepiej na dwa??? piszecie tez ze minimum na 3 miesiace sie odstawia, dlaczego??

hej! a propo przerw . ja mam wspanialego lekarza ginekologa co to doradzi, zbada, zleci badania. i on kazal zrobi mi miesieczna przerwe w braiu tabletek i slyszalam ze to prawidlowe. tlumaczyl ze \"trzeba pozwolic zeby jajniki zaczely normalnie pracowac\". cokolwiek przez to rozumieć. zrobilam miesieczna przerwe, w tym czasie robilam badania watrobowe, cytologie. okres przyszedl po 30stu dniach i znow lykam tabletki.

i ten lekarz na prawde taki dobry??? moj w sumie tez mowil ze mam odstawic na miesiac -dwa i zobaczyc ...a no i jak bede chciala to powrcic potem:)...ale skad tyle opinnii zeby minimum 3 miesiace te przerwy trwaly?

Gość pomagajcie
ja po 5 latach chce odstawic... pytanie na ILE??????? nie chce tego robic na sama mysl ze czeka mnie 7 dniowy krwotoczny okres:(

Gość hakunamatatatatata
hej dziewczynki:)ja biore 2 lata, moja Pani Ginekolog powiedziala,ze musze odstawic na miesiac a pozniej moge dalej brac:)badania mam ok, poza tym chyba wie co mowi skoro tyle jej buleee kasiurki, poza tym slyszalam ze trzeba robic chociaz krotkie przerwy zeby pozniej nie miec problemów z zajsciem w ciaze, pozdrowionka

Gość malennka
ja biore 4 lata, i mnie lekarz nie mowil o przerwach, kazal tylko zrobic badania, wyniki byly ok i pani doktor powiedziala ze moge brac dalej. co do odstwaienia, moze i bym zrobila jakas miesieczna przerwe jak to wskazane, ale na sama mysl o tym boo podczas okresu, robi mi sie nie dobrze

Gość pomagajcie
no wlasnie ten okres przeklety:(

ja brala, tabletki przez ponad 4,5 roku i bez zadnych przerw. w tym czasie oczywiscie robilam kontrolne badania. odstawilam gdy zdecydowalam sie na ciaze. cykle po odstwieniu mialam regularne, pierwszy okres dostalam po 29 dniach, nastepny po kolejnych 29. trzecim cyklu od odastawienia zaszlam w upragniona ciaze.

Gość doxycccccccccc
no a co sie stanie jak po 5 latach zrobie przerwe na miesiac a potem wroce do tabletek, czy przez taka miesieczna przerwe istnieje prawdopodobienstwo ze na tabletki bede zle reagowac???