Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurnik

Czy tabletki działaja podczas przerwy 7 dniowej

Polecane posty

Gość kurnik

Czesc dziewczyny Niewiem moze jestem niedouczona ale mam pewne pytanie do was i mam nadzieje ze mi pomozecie? Jakim CUDEM w czsie tej 7 dniowej przerwy jestem zabezpieczona skoro na ulotce pisze ze jezeli przerwa miedzy braniemtabletki jest dluzsza niz 36 godzin to dzialanie antykoncepcyjne jest zmniejszone i trzeba dodatkowo sie zabezpieczyc ; wiec chodzi mi o to ze jak to mozliwe ze moge czuc sie bezpiecznie az 7 dni skoro juz po 36 godzinach niezazycia tabletki nie jestem chroniona?nierozumiem tego moze mi to ktos wytlumaczy na jakiej zasadzie to dziala Z gory dziekuje pozdrawiam !!

na opakowaniu pisze tez, ze w czasie siedmiodniowej przerwy jestes zabezpieczona, jesli wszystko robisz zgodnie z ulotka. o mechanizmy dzialania i reakcje zachowadzace w organizmie kobiety pytaj lekarza :/

Gość nowa w tym temacie
sluchaj masz brac te tabletki przez 3 tygodnie i w tym czasie, jesli wszystko robilas zgodnie z instrukcjami i nie zapominalas zarzywac pigulek to zachamowalas juz owulacje i nawet jak robisz 7 dniowa przerwe to jestes bezpieczna bo nie dojdzie do zaplodnienia bo nie doszlo wczesniej do owulacji - wiec na chlopski rozum plemniki nie beda mialy czego zaplodnic bo jajeczka tam poprostu nie ma. Wiec niczym sie nie martw i mozesz byc spokojna podczas 7 dniowej przerwy.

Gość jola78
ale czy napewno?:)

jeśli zaczniesz po 7 dniowej przerwie kolejne opakowanie to na pewno jestes podczas niej zabezpieczona.