Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzybiara

Często robi mi sie słabo ....

Polecane posty

Gość grzybiara

Jestem w czwartym mies. i ostatnio ciagle robi mi sie słabo.Mam kołatanie serca.Jest mi duszno.Musze owtwierać okno.Wy tez tak macie ?

miałam to samo na poczatku ciąży 4 -5 m-c, zrobiłam morfologie i okazało ze ma za niska hemoglobinę(lekka anemia) dostałam żelazo do brania i potem sie uspokoiło... w 4,5 m-c drastycznie spada poziom hemoglobiny w organiźmie kobiety -dzidzia duzo sobie zabiera ... i to moze byc przyczyna osłabniec omdleń zawrotow głowy zrób badania krwi - morfologie pozdrawiam

Gość grzybiara
dzięki za odpowiedz. :) Ja robie morfologie co miesiąc.Ostatnią robiłam około 3 tyg temu i wszytsko było OK. :(

Gość grzybiara
Dodam że biore witaminy cały czas.

witaminy trzeba brac non stop w ciazy...ale dawka żelaza zawarta niestety nie wystarcza juz do utrzymania dobrego poziomu hemoglobiny(nie u wszystkich) a w 4-5 m-c ciazy dzidzia zabiera najwiecej z nas i dlatego u niektorych nagle spada poziom hemoglobiny...dlatego dodatkowo oprócz witamin trzeba sie wspomóc żelazem (przez około m-c)... moze u ciebie jest wszytko ok z hemoglobina...poprostu \"taka twoja uroda\" ze tak przechodzisz ciąże... ja tak miałam-podniosłam poziom hemoglobiny dzieki żelazo ale nadal było mi duszno i słabo bo miałam dzidzie z prawej strony-uciskała wątrobę i aortę główna dlatego... pozdrawiam i zycze zdrówka

Gość grzybiara
No fakt może uciskać ....:)

Gość tak naprawde
mnie tez malutka uciska watrobe i czasami mi slabo