Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna kobita

Ciężarne kobietki i L4

Polecane posty

Gość ciężarna kobita

Mam pytanie.Czy jak macie katar i jesteście przeziębione,to idziecie do lekarza po L4?? Mam sporty katar i jakoś czuję się "zamulona",zastanawiam się czy to wystarczający powód by prosić o L4?

Gość ja jestem całkowicie zdrowa
i od 4 m-ca jestem na L4. Lekarz sam proponował!

Gość zaraz na Ciebie
napadną obrońcy pracodawców... :(

Gość ciężarna kobita
To nie o to chodzi.Mam fajną pracę, ale wiem że też muszę dbać o siebie i maleństwo i zawsze mam problem by podjąć decyzję, a nóż mi przejdzie.Nie chcę z byle powodu latać na L4.

Gość ja jestem całkowicie zdrowa
nie sobie napadaja, mam ich gdzieś. W ciąży ważny jest odpoczynek, i spokój. Dla mnie ważniejsze jest moje dziecko niż pracodawca.

Gość zaraz na Ciebie
jestem dokładnie tego samego zdania! w przeciwieństwie do moich pracodawców i życzliwych kolezanek z pracy

Gość lepiej
Jeśli masz rozsądnegolekarza to da ci bez problemu. Lepiej ten katarek wyleczyć żeby nie przesżło w niż grożniejszego - moja sisotra w 7 m ciąży leczy właśnie zapalanie zatok :(

A mnie mój pracodawca sam wygonił na L4 jak byłam w 5 miesiącu ciąży :) Twierdził, że teraz nie jestem już sama i mam myśleć o dziecku a nie zadręczać się fochami klientów naszej firmy :) Jak byłam w 4m.c. też dopadło mnie lekkie przeziębienie i poszłam do lekarza, który dał mi 2 dni L4 (w sumie byłam w domku 4 dni bo było to od razu przed weekendem). Na Twoim miejscu jak się niezbyt dobrze czujesz, poszłabym na L4. Dziecko jest najważniejsze i lepiej dmuchać na zimne. Zdrówka życzę ❤️

Gość nie róbcie siebie księżniczek
na ziarnku grochu!!!! To że jest ktoś w ciązy to nie wymagajcie Bóg wie czego!!!!!

Gość ciężarna kobita
Macie rację .Ja nie jestem przyzwyczajona do cackania się ze sobą, dlatego mam teraz taki problem.Nawet jak chorowałam to chodziłam do pracy, ale teraz zgadza się nie jestem sama.Nie wiem dlaczego, ale jakoś tak głupio mi prosić o L4.A Wy jak się z tym czujecie??

Gość zaraz na Ciebie
mi lekarka sama dała zwolnienie, nawet mnie tym mocno zaskoczyła. ale wcześniejszą ciążę poroniłam i dla niej był to argument za L4. tym bardziej, że musiałam brac leki na podtrzymanie do 20 tygodnia i miałam nakaz lezenia do 12 tc. ale w pracy komentarze były wiadomo jakie. cóż, dziecko jest dla mnie najwazniejsze, nie mam 20 lat i jedno poronienie już przezylam, wiadomo, że CIĘŻKO przezyłam. zyczę wszystkim ciężarnym zdrowia i spokoju.