Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Enehy

prosze poradzcie!!!Biorę Rigevidon ale.....

Polecane posty

Gość Enehy

Zaczełam brac tabletki jakies 5 czy 6 lat temu ( mam skonczone 23lata). Pozwodem były bardzo przykre dolegliwosci przy miesiaczce i byly bardzo nieregularne. Przezok 3 lata brałam Harmonet, potem ze wzgledu na ich dosc wysoka cene poprosilam cos tanszego (znacznie zmienila sie moja syt finansowa) lekarz pzrzpisal mi sdediril i biore go na zmiane z rigewidonem bo tamten co chwile jest nie dostepny,a lekarz zawsze zdziwiony i pewny ze go pzrywrocili. Po nich wszystkich dobrze sie czulem wiec skoro nie widze roznicy to caemy mam przeplacac. Ostatnio w aptece farmaceutka zaczela cos mi zwracac uwage ze nie powinnam ich brac bo sobie niszcze zdrowie ze powinam sie przestawic na leki nowej generacji.Nie wiem co robic, jasne ze boje sie o swoje zdrowie najchetniej bym ich wogule nie brala ale nie moge sobie pozwolic zeby umierac z powodu okresu ktory na dodatek mi przyjdzie w najmniej oczekiwanym monencie i zdezorganizuje mi prace. Mam dobra ale bardzo wymagajaca prace i nieraz pracuje 6 godz dzienie a czesto 14 czy 15. Co ktorys miesiac moglabym kupic drozsze ale niestety nie zawsze mama tyle pieniedzy, a wydatki sa zawsze tak samo duze, a niechce mieszac co miesiac inne tabletki. Lekarz moze mi wypisac i te i te nie robi zadnych problemow i uspokaja ze bede mogle miec kidys dzieci. ale nie wiem , moze powinnam skontrolowac to u innego lekarza. Pozatym moze sie ktos orientuje jak to jest z zamiana lekow na recepte ,bo mialam recepte na stediril a poniewaz go nie bylo to poprosilam o rigevidon,kiedys w innej aptece pani sama mi to zaproponowala a tu prawie sie z nia poklócilam.

Biorę Rigevidon już prawie rok i jestem z nich bardzo zadowolona , w ciąże nie zachodzę czyli działają ok , poprawiła mi się bardzo cera i wlosy i ie mam i nie miałam żadnych skutków ubocznych . Czego można chciec więcej od tabsów .............