Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość english.....

ANGIELSKI BITE

Polecane posty

Gość english.....

chodzi o jedno głupie słowo "prosze", nie chodzi o proszenie sie tylko danie komus czegos i powiedzenie tego kulturalnego słowa bo chemy np pokazac troche kultury ze swojej strony, inni mają problem na odpowiedzenie mi na to pytanie, jedni mówia zw wystarczy usmiech.....:O a inni ze mozna powiedziec here you go (nie wiem czy o to chodzi) ale czy to bedzie oznaczało słowo prosze?? brzmi bardziej nieformalnie, i przedewszystkim sa takie zawody które wymagają uzywania takich słów, ja juz sie przyzwyczaiłam do tego słowa i nie umiem go zastapic jakims usmieszkiem który idiotycznie wygląda w takiej sytuacji no i jeszcze jedno słowo- "słucham" czy anglicy naprawde mają tak ubogie słownicto ze niczym innym nie mogą zastąpic "can i help u?" i nie mają słowa prosze??

Gość unauna
angielski ma bardzo duzy zasob slow, po prostu ty jests niedouczona. polski i angielski to dwa calkowicie rozne jezyki, rozniace sie wszystkim: frazeologia, konstrukcja zdania itp. nie wszystko da sie przetlumaczyc na angielski, ale takze nie wszystko na polski. czesto tlumaczenia sa umowne. anglicy maja wiele zwrotow, ktorych my nie mamy. ale rozumiem, ze ty znasz angielski bardzo dobrze, jezeli wyrazasz sie publicznie na temat jego "kulejacego i ubogiego" slownictwa.

Gość anka..1.
chyba here you are(dla mnie brzmi ładnie i wystarczy) moj chłopak angol jak mi cos chciał podac to mówił "na" to brzmi jak po polsku "mmmmmmmm"

Gość unauna
a jak juz cos to "here you are" a nie "here you go"

Gość hmmmm.....
"na"?? fajnie:D a po jakiemu to:P

Gość anka..1.
to jest takie odezwanie sie do kogos nie mowiąc nic oprócz zamruczenia:classic_cool:

Gość hmmmm.....
ale na brzmi twardo:P nic tu nie słychac zadnego mrauczenia:P chyba ze to wypowiada tak naaaaaaaaa mrau mrau mrau :D

Gość bumtarara
'you welcome' 'no problem' 'it's my pleasure'

Gość hmmmm.....
chyba you are welcome a nie you welcome

Gość hmmmm.....
chyba you are welcome a nie you welcome