Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmm.....

CZY DA SIĘ ŻYĆ BEZ CUKRU??

Polecane posty

Gość hmmmm.....

postanowiłam więcej nie zatrówać swojego organizmu (nie tam zadne odchudzanie) i od 3ech tyg nawet najmniejszego batonika nie zjadałam. miesiąc temu było to nie do pomyślenia (byłam jak alkoholik przed którym stawia sie piwo lub kiedy przechodzi kolo monopolowego). zasadniczą roznice po odstawieniu cukru widze po mojej cerze (ktra jest gładsza, piękniejsza, język tez sie zarozowil) teraz postanowiłam wyeliminowac takze ze słodzenia herbat, ale czy jak na długi czas odstawie glukoze to czy nie zaszkodzi mi to w jakis sposób (bo wiadomo organizm potrzebuje czasem cukru). Na długi czas bo nie tylko w słodyczach jest cukier.

Gość hmmmm.....
postanowilam rowniez nie obciagac i nie wypinac dupska :classic_cool: pelna asceza kluczem do zdrowej cery 😭

Gość hmmmm.....
bałwanie spojrz na pytanie.......................

Gość kaszmirowydjsfdnv
cukru trzeba dostarczać organizmowi... Szczególnie mózg potrzebuje. Nie musisz sie zażerać słodyczami, ale od czasu do czasu to raczej zrdrowiej niz wcale..

Gość hmmmm.....
chociaz teraz zauwazylam, ze rosnie mi prostata :(

Gość kicam
nie musisz jesc slodyczy i slodzic herbaty zeby dostarczac cukru. wystarczy jesc owoce.

Ja bym nie mogla... do herbaty sypie masakryczne ilości cukru a zyc w ogóle bez cukru? O nie.

no spojrzałem, ty udowodniłaś że się da a ja pytam co z tego

Gość tak szczerze
zaufaj mi...cukier jest wszedzie...nawet w konserwach z kukurydza i korniszonach..poczytaj na sloiczkach....jest w chlebie,makaronie,ryzu i ziemniakach...troche trudno przed nim uciec

Gość cukier masz
miedzy innymi w owocach w postaci glukozy :)

Gość hmmmm.....
słabo....jakos nikt sie z tego nie smieje podszywaczu:P

Gość hmmmm.....
no tak, ale glukoza z owoców czy z ryzu jest inną glukozą niz ze słodyczy, chyba... a ponoc jak kogos codziennie ciągnie do słodkiego to ma....ekhm... w potocznej nazwie grzyba organizmu:O który sie karmi cukrem i białym pieczywem..........