Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaczatko82

Czy za pozno aby w wieku 24 lat isc na studia i potem osiagnac sukces

Polecane posty

Gość Kaczatko82

Gość Kaczatko82
no ale kto mnie przyjmie do pracy w wieku 29lat??

ale dziennie mozna chyba studiowac do 26 r.z. wiec mozesz isc na zaoczne...i jednoczesnie pracowac...

Gość krychaaa
takie ograniczenia to chyba tylko w szkole wojskowej gdzie indziej może studiowac kiedy chce moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie, nie jest za późno

zreszta to chyba jeszcze zalezy co chcesz studiowac...jesli skonczysz cos technicznego na polibudzie to nigdy ni ebedzie za pozno...:)

Gość krychaaa
no tak, ulgi to tak

Gość Ju...
Hmm, a jaki sukces?:P A jeżeli chodzi o to, czy za późno, to oczywiście nie.:) A z pracą, jak wiadomo, różnie bywa - dyplom warto mieć, ale nie on jest najważniejszy.

Gość porada
jak masz tego typu wątpliwości to pewnie za późno..jak byś nie wiedziała o studiach w trybie zaocznym i ludziach którzy kończą uczelnie mając więcej jak 24 lata...szukasz pretekstu aby wyjaśnć swoje niepowodzenia?- ten jest średni..a sukces osiąga się zazwyczaj grubo póżniej-studia to dopiero początek..ale niekonieczny do osiągnięcia sukcesu-aczkolwiek mile widziany +ambicje, praca i odwaga.Powodzenia:-)

Gość studentka przeterminowana hehe
Mam 33 lata i jestem na II roku informy. Nawet stypendium wyrobiłam :)

Gość DA SIE W POLSCE DOBRZE ZARABIA
C BEZ STUDIOW

Gość ALE W ANGLII JEST LEPIEJ
:p

co?bez studiow mozna dobrze zarabiac w Polsce?hehe a to ciekawe :) Ludzie majac magistra pracuja w sklepie a o zarobkach juz niewspomne a tu ktos mowi ze bez wyksztalcenia mozna zarobic hehe Jesli 1400zl ma byc zyciowa ambicja to zeczywiscie to sa kokosy :)

Dokładnie, w Polsce murarz czy hydraulik zarabia lepiej niż księgowy. Zależy, co dla kogo jest sukcesem. Jeśli sukcesem są wysokie dochody, to lepiej w ogóle nie iść na żadne studia, tylko od razu na budowę :)

gdybym miała wybór między niskopłatną pracą, ale dającą satysfakcję a nudną i wysokopłatną, to raczej wybrałabym tę pierwszą

Gość hehe....
ja najpierw wychowałam dzieci a potem w wieku 29 lat poszłam do pracy teraz studiuję mam juz dzieciaki odchowane i całkiem niezłą pracę z perspektywą ;)

Gość tak to jest...
Na studia zawsze warto isc bo zawsze warto nauczyć sie czegóś nowego:) Natomiast jesli chodzi o sukces to jezeli mialabyc potencjał żeby go osiagnąć to mialabyś sukces i bez studiów.

Gość kimberli 323
mój chłopak jest dopiero na 1 roku studiów a już od roku pracuje i bierze 3,5 tyś na rękę. bez studiów można dobrze zarabiać, bo ważne są umiejętności a nie papierek

Gość NALEŻAŁOBY

Gość a czemu odrazu utrzymywac
? Jak ma faceta, to przeciez to normalne, ze bedzie w razie czego placil i nie ma to nic wspolnego z utrzymywaniem.

Gość elwiraaaa
no to ja się pochwale,zrobiłam licencjat mając uwaga! ...37 lat a teraz robię SUMa ;-) nigdy nie jest za późno!

Przytoczę ci przykład pewnego człowieka. Po zasadniczej zawodowej pracował jako kierowca. W wieku 28 lat zaczął liceum wieczorowe. W wieku 31 lat zdał maturę i zaczął zaoczne prawo. W międzyczasie zaczął pracę w banku (podstawowe zajęcia). Po prawie zaczął doktoranckie staudia na Akademii Ekonomicznej. W tym czasie awansował na dyrektora filii tego banku (jeszcze przed 40-ką). Teraz ma 43 lata i rok temu wygrał wybory burmistrzowskie w jednym, małym mieście.