Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ada tiru riru

przepis na salatke....

Polecane posty

Gość ada tiru riru

znacie jakis przepis na dobra salatke prosta wykonaniu?? taka zeby byla jako zakaska do wodki

Gość rwe
Ugotować 5-8 ziemniakow w lupinach. Obrać, pokroic na grube plastry. 4-5 ogorki kiszone pokroic w kostkę. Usiekać szczypior. Wszystko połączyć, obficie posolić, zalać sosem (1/2 kubka majonezu, sporo ketchupu, można też dodać słodki sos chilli Tao-tao).

Gość kasik24
jak do wodki to polecam sledziową. Ja robie tak na oko. śledzie kroje w paseczki, układam na połmisku, posypuje drobno posiekanym ogórkiem kiszonym, groszkiem konserwowym, pozniej polewam sosem zrobionym z majonezu, smietany i musztardy, a na koncu układam cwiartki jajka, posypuje szczypiorkiem i gotowe. polecam bardzo dobre !!!! sledzie mozesz pozwijac w koreczki rowniez smakoeicie wygląda. Z kg sledzi mozn naprawde mase tego zrobic

wszelkiego rodzaju śledziowe są super do wódeczki ja polecam hit imprez: - 5 płatów śledziowych - duża kostka sera żółtego - 5-7 jajek na twardo - szczypiorek lub cebulka co kto woli - majonez - śmietana - pieprz Sledzie kroisz w cienkie paski lub grubszą kostkę, ścierasz na grubej tarce żółty ser i jajka ugotowane na twardo, szczypiorek drobno lub cebulkę, wszystko mieszasz z majonezem i śmietaną (tyle samo majonezu co śmietany dajesz) do smaku popieprzyć. UWAGA! Sałatka jest najpyszniejsza na drugi dzień jak się \"przegryzie\" stojąc w lodówce. Palce lizać

ewentualnie może być najprostrza i naszybsza sałatka z tuńczyka: - 2 puszki tuńczyka - 2 puszki kukurydzy - majonez - pieprz otwierasz puszki odsączasz zawarość, i mieszasz wszystko ze sobą. Dla zaostrzenia smaku można jeszcze do tego posiekać drobniutko cebulkę. Sałatka bardzo dobra. Wykonanie 5min

Ja jeszcze bardzo lubię z wędzonym kurczakiem: Wędzone udka z kurczaka, gotowane jajka, kukurydza z puszki, ananas z puszki, pieprz (kurczak zazwyczaj jest słony więc nie dosalam), majonez. Co pokroić to wiadomo. W wersji wegetariańskiej - zamiast kurczaka dać wędzony żółty ser (starty na grubych oczkach).

Gość do wódki sledziki
ale mięsko jakieś musi być kabanoski na przykład

Gość do....
do ALEXSIA ja daje do tej z tunczyka jeszcze seler konserwowy PYCHA

Gość kasik24
a ja do tej z tunczyka dodaje jeszcze czerwoną fasole (którą wczesniej plocze woda i jak odcieknie), no i marynowana cebulke, ze sloiczka ona jest taka malutka. m mmm...pycha

Gość dominikausa
A ja wam podam przepis na suuuuper sałatkę. Wydaje isę być zwykła ale jest rewelacyjna. Jest to sałatka warstowa. Podaje od dołu składniki jakie można dodać: -szynka w kosteczkę drobna albo plasterki pokroić -kukurydza -ugotowany brokuł -jajko w kosteczke -marchewka ugotowana w kosteczke -por (pokrojony w paseczki i spażony) Na koniec dodaje warstwę majonezu. Nie potrzeba go dużo wbrew pozorom. Dzięki temu ze nie będziemajonezu w środku, smaki naturalne się połączą. Będzie taka niby lekka sałatka a jednak z majonezem. Można dodać inne składniki, wedle upodobania)ogórek,prapryka itp.) ale należy pamiętać że na górę por i tylko na górę sałatkę. Ja robie ją na 2 h przed aby smaki przeszły. Wszyscy sa nią zachwyceni.Spróbujcie. Życzę smacznego

Gość dominikausa
na górę majonez...tak miało być ;)