Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie*

mozliwe zeby przy wychodzeniu trzonowca u dziecka dziasło było sine?

Polecane posty

Gość pytanie*

dzis zobaczyłam-synek ma 10 bielutkich zabkow-wychodzi mu 11 i to miejsce jest czarne-sinosc dziasła?przeciez chyba nie wychodzi mu zepsuty zab??

Gość pytanie*
tez tak mysle ze moze na jakas zylke trafiło :O

Gość pytanie*
16 m-cy

troche duzo tych zabków jak na 16 miesieczne dziecko.Jeżeli jest to ząb to tzw.dodatkowy.Dziecko mniej więcej do 6 roku życia ma po 5 zębów mlecznych w każdej ćwiartce.Idżcie lepiej do dentysty i niech to zobaczy bo to może byc też co innego.Dlaczego twierdzisz że to ząb ,czy widać guzki ząbka czy tylko obrzmiałe zasiniałe dziąsło?

Gość pytanie*
duzo zabkow? eee-chyba nie w nadmiarze-widac własnie zasiniałe dziasełko

Gość pytanie*
moze ktos sie jeszcze wypowie?

Gość ratujcie
Mój 6 latek ma juz dawno wyrznięte wszystkie szóstki wiec jest to normalne.....

Gość pytanie*
ale co jest normalne?bo chyba sie nie zrozumiałysmy-ilosc zebow? czy sine dziasło?

sorki ale to ja zagmatwałam cały temat. nie wiem czemu ale zrozumiałam że synek ma po 10 w żuchwie i w szczęce a nie 10 wszystkich razem.Biometr niekorzystny czy co? Wszystko jest normalnie.Może być zasiniałe dziąsło. Jeszcze raz sorrry!

Gość synek mojej
koleżanki miał tak samo zrobił mu sie taki krwiak na dziąsle i była u lekarza dał jej maść i jak zabek przebił dziasło to krwiak peknał i było po strachu

Gość pytanie*
hmmmmmm-poki co synek jest wesoły,pełen energii-nie widac aby cokolwiek mu dolegało wiec sie wstrzymuje z wizytą u lekarza-ale do "paszczy' mu zagladam kontrolnie czy nic brzydkiego sie z tym nie robi

hmm może to jakiś stan zapalny?mój synek nie miał takiego koloru gdy wychodził mu ząbek ale miał spore gulki na dziąsłach...pediatra przepisała maść...zeszło(to był stan zapalny)Po mimo że dzidzia nie sprawi wrazenia żeby coś jej przeszkadzało myślę że wizyta nawet nie koniecznie dentysty a u u dobrego pediatry nie zaszkodzi