Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alabamaa

Czy to normalne, że kilka dni dziecko jest aktywne a kilka ledwo co sie rusza?

Polecane posty

Gość alabamaa
jestem w 32/33 tc - zaczełam 8mc

Gość alabamaa
Majek jeżeli będę niegrzeczna to przepraszam ale widzę, że straciłaś swoje dziecko, wyrazy współczucia dla Ciebie. Moja koleżanka właśnie urodziła ale mała zmarła :( Siedzę i beczę serce normalnie ściska :( tak bardzo się boję czy i mnie to nie spotka, już jest ciężko a co dopiero gdybym straciła moją małą :( Powiedz mi proszę czy takie zmiany akrywności mogą o czymś świadczyć?

Gość mama Julci
wiesz- ja miałam tak samo- moja Mała się ciągle wierciła, aż tu nagle nic przez cały dzień- pojechałam do szpitala bo się przestraszyłam, a tam powiedzieli mi, że dziecko jest już coraz większe i ma za mało miejsca i dlatego mniej się rusza( ja byłam w 33 tc)- jednak jak długo nie czujesz ruchów ( powinno być conajmniej 10 dziennie) to jedź do szpitala- tak na wszelki wypadek

Gość alabamaa
JA z kolei czułam jej ruchy wieczorem lub w nocy, troche sie powierciła i rano spała /chyba/ i tak z tydzień, czasem kilka dni czasem dzień. Teraz od wczoraj rusza sie bardzo dużo i mocno... od czego to zależy??

Gość bialko
duzo zalezy od ciebie-jak ty sie denerwujesz to dziecko to wyczuwa i tez sie denerwuje-jest aktywniejsze

Gość a jja zapytam
a czy wszystko w porządku, jeżeli od około 1,5 tygodnia dziecko mało co się rusza, np. czuję go tylko raz albo dwa razy dziennie (za to np. jest to na raz około 30 ruchów), żadnego falowania brzucha, jak słyszę od innych przyszłych mam, ruchy nie są tak dające się odczuć jak wcześniej, raczej nie zdarza się, żeby np. nożka się odznaczała... Jestem w końcówce 39 tc.

Gość justyna_24
mialam akcje porodowa w 5 miesiacu!udalo sie musialam juz lezec do konca ciazy!to co przezylam w ciazy jest nie do opisania!nie zycze tego najwiekszemu wrogowi.karolek urodzil sie w terminie.ma teraz 15 miesiecy i broi za trzech!nie mozna sie poddawac!wiara czyni cuda.pozdrawiam

Gość a jja zapytam
up

alabamaa u mnie było tak,że często w ciągu dnia kopał, zwykle po jedzeniu, albo kiedy czytałam mu bajki...w nocy czasami tak kopał,że spać nie mogłam. przed śmiercią potuptał 2 razy w ciągu dnia po długiej przerwie. ostatnie ruchy czułam o 2 w nocy..kiedy się obudziłam znowu nic i pojechałam do szpitala,ale było już za późno...najpier lekarz powiedział,że pępowina owinęła się wokół kolanka a po sekcji okazało sie,że przyczyną była dystrofia i zwapnienie wieloogniskowe łożyska, czyli że od pewnego momentu się nie rozwijało...3 tyg wcześniej byłam na usg i wszystko było ok...Fakt faktem,że im dziecko większe tym mniej się rusza,więc nie martw się na zapas:) a jeżeli chcesz spać spokojnie to idz na usg i przekonaj sie,że wszystko jest ok

Gość gość
Ja jestem w 29 tc i codziennie duza aktywnosc w szczegolnosci wieczorem i nagle cisza.. Plus bol brzucha. Slodkie, kofeina, poruszanie brzuchem, lewy bok i dalej nic. Po 24 godz zadzwonilam do mojego lekarza a on natychmiast kazal mi do szpitala jechac. Okazalo sie, ze Mala z polozenia glowkowego przekrecila sie na miednicowe i stad bol brzucha a raczki i nozki skierowane sa "do srodka" dlatego przestalam ja czuc. Ale wystraszylam sie nie na zarty:/

Gość gość
Moja córka też tak robiła. Były takie dni, kiedy nie ruszała się prawie wcale. W 37 tygodniu przez 3 dni nie czułam ani jednego ruchu. Dopiero kiedy pojechałam do szpitala i podpięli mnie pod ktg młoda dostała szału. Urodziła się cała i zdrowa.