Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiek132007

beznadziejna sprawa!!!pomocy!!!

Polecane posty

jestem już bezsilna.jeśli mieliście taki problem to napiszcie bo ja już nie wiem co robić i jak TO COŚ leczyć. Od roku chodzę po różnych lekarzach z moimi rekami i żaden z nich nie wie co to jest a mimo tego przypisują mi drogie i bez skuteczne leki.Już opisuję jak to wygląda.Na jednej ręce wokoło całego palca mam zaczerwienioną i cienką skórę na której robią się ciemne kropeczki z których wypływa ropa(bardzo swędzi) a potem robią się bolesne rany. Na drugiej ręce jest to samo tylko przenosi się to niżej na dłoń(od wewnątrz). POOOOMUŻCIE PROSZĘ!!! przez to nawet do pracy mnie nikt nie przyjmie i jeszcze ten wstyd :-(

Gość ewqa2
Kasia, a czy ktorykolwiek lekarz zlecil ci wymaz z tego miejsca i zbadanie w jakims laboratorium?

Gość Spróbuj Scaldex
Preparat Scaldex stosuje się w leczeniu: oparzeń termicznych I i II stopnia oparzeń chemicznych odmrożeń trudno gojących się ran (np. pooperacyjnych) odleżyn zmian troficznych skóry zropienia drobnych ran niewielkich wykwitów zapalnych o charakterze grudek i krost ropni towarzyszących zadrom i opiłkom wbitym w skórę

Gość jozefinka
Sprobuj zastosowac na poczatek oklady z rozgotowanej cebuli....

niestety nie i ja również się nad tym zastanawiam, ale ja pochodzę z małej miejscowości i trudno będzie znależć kogoś kto robi wymazy. Ale dzieki ,dowiem się gdzie jechać. Nie wiesz czy trzeba mieć jakieś skierowanie i jak to wygląda, czy oni biorąc wymaz odrazu będą wiedzieli co to jest?

Gość guccimimi
tak, wymaz okresli czy przyczyna tych zmian sa jakies bakterie, a jesli tak, to jakie. Koniecznie to zrób, bo tak nigdy sie nie wyleczysz. Jesli beda wiedziec co to za bakteria,to epwnie przepisza ci skuteczny antybiotyk.

z rozgotowanej cebuli dzięki spróbuję. Ale czy to nie będzie piekło? teraz mam na tych palcach same rany i boje się co kolwiek robić.

kurde, dziewczyno, co za lekarze sa u ciebie??? ja pracuje w osrodku z dziecmi i jak jakies przyjdzie z czyms takim na ciele czy u nas zlapie to zawsze na wymaz to daja.. to nie jest drogie badanie, wiec zrob sobie prywatnie, tez mieszkam w malym miescie, u nas przychodnia po prostu to wozi gdzies wiec napewno i u ciebie tak jest..

Gość Hannie
masc 999. tez mialam cos podobnego i pomoglo ;)

Gość /*/
A moze to alergia? ja mialam cos podobnego, z tym ze nie byly to czarne krostki tylko raczej zaczerwienione z plynem w srodku. Nie pomagalo mi nic i w koncu lekarz przepisal mi masc triderm - wszystko zniknelo w ciagu doby. To jest masc zwierajaca substancje przeciwbakteryjna, przeciwgrzybicza i steryd.

trirerm już miałam i nic nie pomogło.miałam dużo leków i nic. Ale macie racje w tygodniu pojadę do Kędzierzyna bo dowiedziałam się że tam mogą mi zrobić wymaz.a czy orientujecie się ile to kosztuje? Pytanie do Hannie, co to za maść i ile trwało twoje leczenie? z góry dzięki:-)

Gość postawna dziewuszka
mialam cos podobnego tylko w okolicy ust, na poczatku bylo zaczerwienienie potem strasznie swedzialo, okolice ust byly wrecz purpurowe tak jakby mi ktos zrobil dziureczki igla i wyplywaal tak jakby woda z ktorej sie potem robil strup, swedzialo, pieklo na przemian, w miedzyczasei czulam jakby mi serce szybciej bilo,p o prostu nie mozna bylo wytrzymac, dostaalm jakies tabletki od uczuclenia i masc to byl liszajec pospolity teraz juz pol roku spokoju, a wczesneij sama sie leczyalm ale wracalo co kilka meisiecy

Gość postawna dziewuszka
a przypomnialo mi sie to byla masc treiderm, naawet chyba bez recepty