Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znerwicowana pospolicie

Diagnoza - Niepewność

Polecane posty

Witam :) Od pewnego czasu (kilka tygodni) źle się czuję, mam powiększony jeden węzeł chłonny i ogólne osłabienie. Właściwie niczym bym się nie przejmowała, bo często choruje, ale rodzice mają hopla na punkcie zdrowia, więc wysłali (22 letnią córkę) do lekarza. Byłam u jednego lekarza, który stwierdził stan zapalny (powiększony węzeł), przepisał antybiotyk i kazał obserwować, więc obserwowałam, nastąpiła poprawa, ale nie na długo. Poszłam więc do lekarza ponownie, ten znowu wymajaczył coś "stan zapalny" i inny antybiotyk mi przepisał, kazał się zgłosić po tygodniu stosowania. Zgłosiłam się, ale już do innego lekarza (prywatnie), bo tak mogłabym w nieskończoność. Tutaj sprawa była szybka, skierowanie na podstawowe badania, USG, EKG, Morfologia, ob i inne RTG płuc. Odebrałam wyniki badań (morfologia, ob), wyniki chyba nie były najlepsze, bo lekarz bez namysłu skierował ponownie na morfologię z tym, że z uwzględnieniem (właściwie nie wiem czego), ale to niby jakieś dodatkowe badania. Odebrałam wyniki wczoraj wraz z kolejnym skierowaniem do Kliniki Hematologii na dodatkowe badania, czyli nie jest dobrze, lekarz za dużo mi nie powiedział, właściwie nie dopytywałam bo wiedzieć nie chciałam, nie wiem w ogóle czy pójdę na te dodatkowe badania, bo się najprościej w świecie boję. Trochę tego wyszło :)

I jeszcze kafe mi się wiesza... ;)

kiepsko się czuję (3 słowa) ;)

proponujesz mi skok, może to i dobry pomysł ;)

ja proponuję dalsze badania, od niewiedzy problem nie zniknie trzymam kciuki, żeby było dobrze

a od strachu może zniknąć?

Gość .... ........
nic ci nie pozostaje tylko zrobic dalsze badania i cierpliwie czekac

Gość tak od razu nie jest źle
Wiesz ile podejrzen pada kazdego dnia w oddzialach szpitalnych ? Wczoraj u dziewczyny mającej bolesny okres wykryto rzekomo ciązę pozamaciczną i potworniaka .Dzis ,nasz doktorek musiał wszystko odwracac,a co czuli rodzice pisał nie będę i ile nerwow zjedli przez noc :o spokojnie czekaj na wyniki badań;

Gość .... ........
a od stresu moga wyskoczyc nastepne wezly chlonne

o ta statystyka o niecelnych diagnozach mnie pocieszyła :)🖐️

Gość tak od razu nie jest źle
bo to prawda-mam praktyki w szpitalu;] Bądz spokojna ,będzie dobrze.Doskonale rozumiem jaką chorobę sugerujesz---wyprowadzę Cie z błędu--towarzyszą jej inne objawy

właściwie żadnej nie sugeruję, bo się na tym nie znam, lekarz co miał mi wytłumaczyć wytłumaczył (nic z tego nie rozumiem) powiedział co miał powiedzieć i skierował dalej.

Jeszcze chciałam zasugerować, że babcia zmarła na raka i ktoś tam jeszcze jakiś nowotwór miał, teraz sobie tak o tym czytam w necie i nie jestem nastawiona entuzjastycznie :(

Gość .... ........
nie czytaj nic to ci nie pomoze a zapweniam cie ze wszystkie objawy da sie dopasowac do danej sytuacji takze sie nie naktecaj tylko spokojnie czekaj na kolejne badania ja tez bylam diagnozowana pod katem powiekszonych wezlow chlonnych i wszystko jesk ok

mam nadzieję, że i u mnie będzie dobrze :)

Gość kierkl
no wezze te swoje wyniki i sprawdz opad krwi - OB bardzo podwyzszone jest nebezpieczne. oznacza stan zapalny w oragnizmie albo raka nie dziw sie, ze tak diagnozuja, bo wezly chlonne to wrota do ogranizmu, kiedy sie w nim cos dzieje - zaraz sie powiekszaja ciesz sie, ze zlecili badania, gdyby nie daj Boże cos sie dzialo - to od razu zaczna cie leczyc

Gość .... ........
to ze ob bedzie podwyzszone tez nie zawsze oznacza cos zlego

Gość .... ........
wyniki analizuje sie wszystkie razem a nie oddzielnie

lekarz wszystko razem interpretował, wysuwał jakieś dziwne wnioski i stwierdził, że trzeba powtórzyć, powtórzyłam i umocnił się w przekonaniu, że trzeba dodatkowe badania zrobić.

to głupie, ale stwierdziłam, że dopóki nie uzyskam dokładnej diagnozy będę podnosiła ten temat, mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko? ;)

:)

Gość z tego co mi wiadomo
oczywiście, że nie ;) Trzymam kciuki za ciebie

co się dzieje z tą kafe? :)