Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oluszka888

już nie moge...poradzcie prosze...

Polecane posty

Gość oluszka888

Moja cera jest w opłakanym stanie :( Brałam tetralysal- i było dobrze...poprawiło mi sie i w ogule. potem 5 miesięcy nie brałam i wszystko wróciło ;( poprostu wielka masakra- koszmar, wstydziłam sie wyjść z domu. Teraz od 3 tyg znowu biore tetralysal- i zaóważam poprawe. Ale najprawdopodobniej po zaprzestaniu zarzywania go to wróci :( a ja już nie chce, nie mam sił. Poprzednio myślałam ze jak na taką cere w super stanie będe używać maści itp. to efekt się utrzyma - hahaha jasssne. nic to nie dało. Mam 22 lata. czy uważacie że to przez hormony? Mam w sumie nieregularną miesiączke i raz przez 3 miesiące w ogóle jej nie miałąm. i przeczytałam że Brunatna wydzielina jest objawem zaburzeń hormonalnych to prawda? czasem taką mam ;( Co powinnam zrobić? pewnie iść od ginekologa...ale co mu powiedzieć, jakie on badania powinien mi zalecić. i czy jest tu ktoś kto po takim leczeniu u ginekologa wyszedł z tego raz na zawsze?

mimo ze mnie to osobiscie nie dotknelo to powiem ci, ze problemy z cera sa bardzo ciezkie do leczenia, mozna leczyc objawy, ale po skonczonym leczeniu problem znowu wraca, powiem ci tylko dla ciekawosci, ze moja znajoma (ma 32lata) robila badania u ginekologa i wyszlo jej, ze jej organizm wydziela jakis tam enzym czy hormon i to juz nigdy sie nie skonczy, moze to leczyc objawowo, ale jak nie bedzie brala lekow to problem od razu zniknie, poza tym lek ktory ona brala bardzo negatywnie wplywa na plod, wiec musiala jednoczesnie porzadnei sie zabezpieczac, keidy wyszla za maz i odstaiwla te lekarstwa - problem wrocil szybko :( (

Gość oluszka888
heh.... to mnie zmartwiłąś troszke ;( ja chce zeby to się skończyło ;( ja naprawde nie przesadzam.całe boki twarzy mam w czerwonych śladach po ropniach. całe.... czyli ze 30 śladów po jednej stronie !! teraz śladów miesiąc temu w syfach... naprawde mam problem ;( powiem wam ze jak byłam młodsza miałąm problem z cerą ale nie aż taki !!! i maści od dermatologa były bez antybiotyku i wystarczały. a teraz? jakoś mało co pomaga :(

Gość ludzie nie demonizujce
przeciez problemy z cera u kazdego maja inna przyczyne. trzeba zrobic szereg badan aby ja poznac, wiec nie mozna mowic, ze czyjas znajoma cos tam. najlepiej zmienic tryb zycia. poprosic lekarza i dobranie odpowiednich aptecznych kosmetykow i diety do tego bardzo sumiennie stosowac leki zewnetrzne i wewnetrzne laczie i moza oczekiwac rezultatow.

Gość pytanko....
idz do ginekologa. powinno pomóc.

Gość No co wy poszeleliście
Tu raczej lekarze nie pomoga,zreszta oni tak naprawde nie lecza,tylko udaja,problem z cera ma jednak duzo przyczyn wiec trzeba zadziałac na wielu frontach

Jezeli miewasz nieregularne miesiaczki i nie jest to spowodowane stresem, odchudzaniem sie, czy innymi tego typu czynnikami, radze sie przebadac. Nawet jesli mialoby sie okazac, ze nie ma to zwiazku z twoimi problemami skornymi, warto udac sie do lekarza. To niepokojacy objaw.

Gość oluszka888
heh. dzięki za wypowiedzi, ale czy ktos ma jeszce jakiś pomysł?

Gość Co pojscie do ginekologa
Pomoże????hehehe

Gość oluszka888
??