Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dawnaaaa forumowiczkaaaa

czy depresje da sie wyleczyc nie idac do lekarza?

Polecane posty

Gość Nie nie da
się wyleczyć, koniecznie trzeba iść do lekarza dla swojego dobra Czym prędzej tym lepiej ... no i trzeba się nastawić na długotrwale leczenie :(

Gość Nie raz ...
wydaje się, że to depresja, a to po prostu jest zwykła chandra

Gość ooIga
, kimkolwiek jesteś :) gdyby to było takie proste... podajesz rękę, a ktoś boi się jej złapać. Tyle porażek już było w życiu tej osoby, że w każdej podanej dłoni widzi...brzytwę :( No i jak udowodnić, że nie jest się wielbłądem?

Gość da sie tylko zmien sposob mysl
ale w sumie to i tak zalezy jak bardzo sie wczesniej dostalo w dupe od zycia.....:o i czy ma sie w kims wsparcie, bo czesto to sie go nie ma.:o

Gość Organizacja Zdrowia - WHO
"WHO" czyli Światowa Organizacja Zdrowia uznała Zioła Tybetańskie (Tibetan Herbs) jako nieliczną skuteczną i bardzo zdrową metodę zwalczania depresji oraz pełnoprawny lek naturalny antydepresyjny. ZIOŁA TYBETAŃSKIE posiadają Atesty i certyfikaty medyczne. Można je kupić w atestowanym sklepie bezpośredniego importera pod adresem: www.ziolatybetanskie.com

Tą wiadomość kieruje TYLKO do człopaka który podpisał się jako WALECZNE SERCE. Opowiadałęś o tym jak sam przeszedęłś depresje i wierzę Ci. Napisałeś także, że można z Tobą na ten temat poważnie i szczeże porozmawiać. I moje pytanie jest takie czy mógłbym jakoś skontaktować się z Tobą i porozmawiać na temat depesji. Wolałbym porozmawiać na temat depresji z człowiekiem który sam poradziłsobie z nią bez chodzenia do lekarzy i stosowania leków. Wiem jedno - usisz być bardzo silnym człowiekiem i miec w sobie niesamowicie bardzo dużo samozaparcia. Będę czekał aż napiszesz i sprawdzał forum. Bardzo ważne dla mnie jest by porozmawiać z takim człowiekiem jak Ty. Prosze Cie o pomoc.

Gość sdfg
dobry wpierrdol i depresja wyleczona

Gość Patryk29
Witam z prawdziwej klinicznie stwierdzonej Depresji z myślami samobójczymi, nigdy w życiu nie wyjdziesz z depresji, z lekami jest ciężko, trzeba kupe siły władowac żeby z tego wyjsc, ja nie mówie o obniżonym nastroju tylko o wielu innych rzeczach brak motoryki, brak chęci do działania jakiegokolwiek, nic nie cieszy, nie bawi, nie chce ci sie nawet z kolegami gadać, pójście do pracy to jest wyczyn wogóle.

Gość Patryk29
Wdarła sie tam pomyłka nigdy w życiu nie wyjdziesz bez leków, a jeżeli dochodzi do depresji lęk to juz wógóle zapomnij o czymkolwiek.

Gość paaaaaapaaaaap
potwierdzam ciężka depresja bez leków to samobójstwo, można wyjść jeżeli masz jakieś światełko a to nie jest ciężka

Gość jajakakak
autorko oczywiście że można wyjść z depresji i to szybko. tylko weź sobie do serca to co Ci tu napiszę. 1) Depresja to przede wszystkim problem z nerkami. 2/3 nerwowo chorych nie musiałoby leczyć się w szpitalach gdyby miało zdrowe nerki. Na to bardzo skuteczne są kąpiele w skrzypie oraz picie skrzypu. Kup w sklepie zielarskim opakowanie. Rano i wieczorem wsyp łyżkę skrzypu do garnuszka i gotuj 15 min, następnie przecedź i wypij. Półkąpiele ze skrzypu- -tak jak do picia tak ugotuj nieco więcej skrzypu i następnie przecedz do wanny do ciepłej wody(bez chemikaliow) i się wykąp. 2) Zrezygnuj ze zwykłej herbaty i zastąp ją herbatą z kopru włoskiego - to ważne ma silne działanie antydepresyjne 3) Oprzyj dietę na orkiszu ( w almie np jest cały regał). orkisz ma działanie antydepresyjne bardzo skuteczny w pozbyciu się depresji 4) staraj się nie łączyć białek i węglowodanów, dobre byłoby duże ograniczenie mięsa i eliminacja mleka( zawiera bardzo szkodliwy stront) 5)idealnie byłoby oczyścić jelito grube dzięki lewatywie - to jest początek całego twojego kłopotu) wiem, że zostanę pewnie wyśmiana, ale mogę Ci zaręczyć, że to co napisałam to szczera prawda i zajęło mi kilka lat przekopywania się przez książki żeby do tego dojść. mam nadzieję, że już niedługo będziesz zdrowa ( bez psychoterapii i leków) to jest wkonalne . powodenia

Gość Patryk29
Witam to rzeczywiscie musi byc jakis zart, ale przyznaje dobry

Gość gość
Cześć. Mam taki problem. Mój facet ma depresję cały czas mówi, że nie ma już po co żyć, że jest beznadziejny. Jak tylko jest w domu cały czas śpi nie chce nawet zjeść śniadania, nie interesuje się mną w ogóle już nie wiem co mam robić chcę mu pomóc ale nie wiem jak. Nie chce w ogóle słyszeć o tym żeby iść do psychologa bo jak to mówi "a co on mi niby pomoże". Dodam, że jestem w 9 miesiącu ciąży i za parę dni mam rodzić a on nawet jeszcze łóżeczka dla dziecka nie przywiózł. Wszystko go dobija bo wiele rzeczy faktycznie się nie układa a on sobie z tym nie radzi. Co robić ?? :( Prosze o szybką odpowiedź.

Gość gość
Gdy powiedziałam swojemu partnerowi, że prawdopodobnie mam depresję, zlekceważył to i stwierdził, że sobie wymyślam bo nic nie robię. Obwiniałam się o wszystko i czułam się bezwartościowa. Robiłam co muszę i nic więcej. Czasem nie dawałam rady i musiałam uśmierzyć jakoś ból więc piłam. Codziennie. Wiedziałam ze muszę coś z tym zrobić. Postanowiłam zdecydować się na opcje w którą wcześniej raczej nie wierzyłam- zwróciłam się o rytuał oczyszczenia aury na stronie http://moc-energii.pl . Od tego czasu me życie zmieniło się na lepsze. Przestałam pić i zajęłam się swoim życiem, robię po prostu wszystko, aby iść do przodu i żeby było lepiej. Póki co daję radę, mam nadzieję że będzie tak dalej.

Gość gość
Tak lecz lepiej do niej nie doprowadzać. Pomoc osoby najbliższej może wyleczyć. Ja dzięki temu że zawsze podczas badań nawet ginekologicznych cipki czy przy zabiegu po samoistnym poronieniu również poródach miałam i mam męża. Pozwala to unikać dodatkowego stresu który się kumuluje i uwalnia się po czasie depresją. Ważne jest wsparcie osoby najbliższej której ufamy.

Gość Mika533
Nie ma czegoś takiego jak naturalne metody na depresje... to poważna choroba, z którą trzeba udać się do specjalisty!! Jeszcze pare lat temu też myślałam, że mogę pomóc sama sobie.. Dopiero jednak psychoterapia w ośrodku Psychologgia w Warszawie(którą serdecznie polecam) pomogła mi zwalczyc depresje

do lekarza warto iść po diagnozę, nie musisz brać leków poza tym konsultacja psychologiczna czy to w ogóle jest egzo, bo jak jest endo to musisz zrobić szereg badań podstawowych poza tym pomaga wyrobienie sobie codziennej dyscypliny, którą wypełniasz choćby nie wiem co i ruch tak po prostu. typu pierdolę to idę na rower ale to na początku, albo przy lżejszych przypadkach nigdy nie brałam antydepresantów, a bywało różnie nie lubię, jak mi co w umysł ignoruje, chyba że to przyjaciel %

Nie ma czegoś takiego jak naturalne metody na depresje. x ach, piertolisz synek, na wszystko jest tylko na depresję nie ma?:O