Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monika_Lodz

UKRYTA KAMERA!!!

Polecane posty

Witam. Odkrylam dzisiaj, ze biuro, w ktorym pracuje jest wyposazone w kamery, a szef oglada sobie wszystko jak na dloni w swoim komputerze. Przyznam szczerze, ze doznalam wstrzasu, bo oczywiscie o niczym takim nie zostalam poinformowana. Nie wiem jak sie teraz zachowac. Tak naprawde to wypadaloby chyba podziekowac za wspolprace. Dodam, ze jestem zatrrudniona w tej firmie od 8 lat i czuje sie oszukana. A co Wy byscie zrobili na moim m-cu?

a to świnia ,zrobił sobie z biura Big Brathera:P, nie no ja bym nie podarowała...moze to taka prowizorka..?

Witam Wielbiciel👄 , wiesz ja słyszałam ze moze tyle ze nie w tolacie czy w przebieralni ...ale jednak moze sobie kamerke załozyc.Moze sie myle:)

Gość a ja właśnie jestem takim
oglądaczem :-P z tym że pracownicy mają świadomość tego że są podglądani :-P w firmie jest mnóstwo tabliczek że obiekt jest monitorowany :-P

Kto zatem może legalnie podsłuchiwać? Odpowiednią zgodę musi wydać sąd. W szczególnym przypadku może to zrobić najpóźniej tydzień po założeniu podsłuchów. Prokuratura występuje o zgodę tylko w niektórych sprawach, jak na przykład zabójstwo, handel ludźmi, naruszenie tajemnicy państwowej, handel narkotykami, czy mienia znacznej wartości. Policja może założyć podsłuch w tak zwanym celu operacyjnym, jeszcze przed wszczęciem postępowania przez prokuraturę. Nie może za to mąż podsłuchiwać niewiernej żony (i vice versa). Przekonał się o tym 41-letni mieszkaniec Radomia, który rozwodził się z żoną. Nagrywał rozmowy na automatyczną sekretarkę, a potem przegrywał je na kasety. Te jako dowód przedstawił w sądzie. Prokurator uznał, że to bezprawne podłączenie się do linii telefonicznej. Mężczyzna tak się wystraszył, że zaproponował dobrowolne poddanie się karze. Nie może też podsłuchiwać pracodawca swojego podwładnego. – Kodeks pracy i inne przepisy regulujące prawa i obowiązki stron stosunku pracy nie uprawniają do posługiwania się przez pracodawcę urządzeniami podsłuchowymi. Nie ma zatem prawnych możliwości stosowania takich praktyk w stosunkach pracy, a czyn taki może stanowić przestępstwo – twierdzi Państwowa Inspekcja Pracy. Klienci internetowych sklepów są jednak dowodem na to, że Polacy nie przejmują się karami. Internetowa wyszukiwarka podaje ponad 80 adresów firm, które handlują podsłuchami. Interes kręci się coraz lepiej. •

Gość Duomen

Sama zamontuj kamere w jego biurze, ale najlepiej taką dobrą, ja mam taką ze spyshopu i nie żałuje zakupu