Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aangelina

przekleństwa zwiazane z suknią ślubną

Polecane posty

Gość aangelina

znacie jakieś historie, ciekawostki na temat sukni ślubnej lub garnituru?? ja znam np taką: suknia ślubna po slubie w domu przynosi szczęście perły na sukni ślubnej przynoszą pecha

tak, ja słyszałam takie przekleństwo: jak panna młoda uwaliła suknię barszczem to pan młody zaklną \' o kurwa! :P

perły są symbolem łez, tak ogólnie nie tylko na sukni ślubnej. Podobno kto je ciągle nosi nie będzie szczęśliwy bo będzie mieć życie usłane łzami.

Gość myszusienka
sękata, dobre, dobre :D

szczescie w malzenstwie zalezy od ciebie i twojego meza i od niczego ani nikogo wiecej. jest wiele par, ktore slub braly w miesicach z literka R, panny mlode mialy cos starego, nowego, niebieskiego, pozyczonego i pieniazek w bucie, pan mlody nie widzial sukni i te inne pierdoly a i tak sie rozwodza. sa ludzie, ktorzy tego wszytkiego nie mieli a dozywaja razem pozniej starosci ciagle sie kochajac szanujac. 57 lat temu moja babcia szla do slubu majac prosta biala sukienka, slub brala w maju a na szyi miala naszyjnik z perel - pamiatke rodzinna dziadka, ktora przekazuje sie z pokolenia na pokolenie. ten sam naszyinik miala moja mama 25 lat temu, slub brala w pazdzierniku jednak. babcia z dziadkiem zyja razem do dzisiaj i tez bym chciala trwac we wzajemnej milosci tak jak oni. po co brac slub w kosciele jak sie wierzy w takie glupie zabobony? wiadomo, jak cos nie wyjdzie to lepiej zwalic na brak literki czy perly na szyi ... zamiast przyznac sie przed soba, ze to nie byl wlasciwy partner, wlasciwy moment i nasze zachowanie tez pozostawia wiele do zyczenia ....

Gość Szczęśliwa Młoda Mężatka
O rany... Ja nie wierzę w takie zabobony. Szczęście w małżeństwie zależy tylko i wyłącznie od Was! Żadne perły czy inne rzeczy nie mają na to wpływu. Ja miałam perły na sukni ślubnej, w dodatku długie kolczyki z perełkami a jestem szczęśliwa ;) Myślę, ze ludzie wymyślili te przesądy tylko po to, aby mieć na co zgonić w razie czego ;) wg mnie głupota ;)

Gość GLUPI TEN TEMATi tyle
wymyśl lepiej coś orginalnego