Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ILONA 18

Ile kobiet mialo znieczulenie zewnatrzoponowe???

Polecane posty

Gość ILONA 18

Chciala zapytac ogulnie jak to wyglada???Mam miec cc na Ujastku juz za 4dni i takiego rodzaju wlasnie mam miec znieczulenie!!... Prosze o opinie..

Ja mialam. (ale urodzilam przez cesarskie cięcie, ktore wyszlo w ostatniej chwili). Mimo to Ci napiszę jak bylo. Każą usiąść i pochylić się (zgarbić się) jak najbardziej do przodu. Wtedy wbijają w kręgoslup igłę. Nie wiem co tam jeszcze robią, bo nie czulam nic jak mi to zakladali. :) Ból stopniowo odchodzi, a po jakimś czasie nie mozesz panowac nad swoim cialem od bioder w dół. Gdy dotykalam wlasną nogę, czulam jakbym dotykala czyjąś nogę, zupelnie obcą. Bo pod ręką coś czulam, ale na nodze nic :) U mnie było tak, że jedną nogę moglam przesunąć jak sie bardzo postaralam, ale za to na drugą znieczulenie podzialalo tak, że nie mialam zupelnie panowania nad nią i nawet czasem patrzylam jak mi spada z lozka i smialam się, że nie chcialam by ona spadla, ale nie moglam jej powstrzymać, tylko biernie obserwować co sie z nią dzieje. Skurczów bolesnych wczesniej do granic mozliwosci - nie czulam w ogole. :)

Gość ILONA 18
ja mam miec cc ze zlego ulozenia dziecko/ul.miednicowe i cc bedzie robione 4dni przed planowanym terminem.

Gość ILONA 18
chyba tylko 2 osoby mialy zoo

ja miałam nieplanowana cc i też zoo mi kazali połozyc sie na operacyjnej na lewym boku i głową do kolan wbili igłe i szybko przerzucili mnie na plecy i juz nie czułam nic od pasa w dół

ja mialam dwa razy....nie ma sie czego obawiac,jezeli przeprowadza to doswiadczony anestezjolog ,tojest ok.

Gość ILONA 18
bo ja tyle slyszalam ze to boli bo w kregoslup..ale ponoc rureczke sie jakas zaklada tam ile trwa takie znieczulenie robienie tego

u mnie poszlo szybko , kilka minut.....a ,tej \"rurki\" nie czujesz ...mi najpierw posmarowal plecy jakims zelem znieczulajacym...nic nie czulam

Gość ILONA 18
i jak to w kregoslup ta igle wkladaja???i co trzyma ta rurke??