Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagodaaaa

Samotne,bezrobotne kobiety w ciązy

Polecane posty

Gość Jagodaaaa

Sa tu jakies??? Jesli tak napiszcie jak sobie radzicie?Doradzcie coś. Ja własnie jestem samotna i nie mam pracy, ucze sie. Chciałabym sie dowiedziec czy jest jakis zasiłek dla kobiet w ciązy i kiedy sie mozna o niego ubiegac

Gość jaa...
moja przyjaciolka ma podobny problem,jest w ciazy juz w 6miesiacu,jej chlopak siedzi,onna studiuje,nie ma pracy bo nikt nie zatrudni kobiety w ciazy,ogolnie sytuacja nie do pozazdroszczenia.Ale uzbierala sobie z ponad 1000tys zl na poczatek,pozniej dostanie becikowe drugie tysiac,moze jej jakos tata pomoze.Coz muszsisz jakos dac rade,a co z ojcem dziecka?z rodzina?chyba tak calkiem sama sobie nie jestes pozostawiona?

Gość Jagodaaaa
usunąc nie moge jest za poźno a pozatym juz sie zdecydowalam urodzic. czy naprawde nie ma tu nikogo w takiej sytuacji?

Gość Jagodaaaa
w rodzinie wiedzą tylko rodzice, narazie to są źle nastawieni do wszystkiego i nie chce ich obciążac bo i tak mi głupio ze wpadłam.. A ojciec dziecka jest w Irlandii, wyjechał kiedy sie dowiedział o ciązy :( mamy ze soba słaby kontak, ale jego rodzice sa do mnie pozytywnie nastawieni, chociaz tyle

Gość takie sobie małe femme
tak to jest jak dzieci bez pracy i szkoły ktora daje te prace biora sie za sex. I sie nie zabezpieczają! Moja kolznka teraz jets w chicacooo jak widze do tej pory nie ma dzieci.A bierze tabsy:) byłam w akadmeiku jak ona z zegrakiem rowniotko o 22 brała:) i do tej pory nie ma dzieci.. 11 lat mineło.. odkd bierze tabsy..:) dwa jak juz sie jest w ciazy to mozna dzieci inne pielnowac i tez masz wyplate.Niektorym nianiom płacom do 800 zł itp. jak to poczatek ciązy tym bardziej do pracy idz.

Gość jaa...
wspolczuje Ci bo jestes naprawde w nieciekawj sytuacji,ale czasu juz sie nie cofnie,wierze ze wszystko sie ulozy,tym bardziej ze jak masz dobry kontakt z rodzicami ojca dziecka to juz duzy plus,zawsze jakas pomoc,a ojciec dziecka tez pewnie nie zapomni o synu lub corce.Tym bardziej jak wyjechal do irlndii to moze wlasnie ze wzgledu na dziecko,a co do twoich rodzicow to mysle ze ogolnie duzo spraw sie ulozy jak juz urodzi sie to malenstwo

Gość Jagodo ja ci powiem
musisz zgłosić się do MOPS i dostaniesz zasiłek.

Gość zajebiaszcie
takie sobie małe femme>> ale z ciebie pustak :o

Gość zajebiaszcie
wcale nie jest takie pewne ze dostanie zasilek, ale pojsc moze..jak najbardziej zeby dostac zasilek to trzeba kilka warunkow jednak spelnic to nie jest tak ze idziesz zalisz sie pracownikowi socjalnemu i dostajesz kase

\"tak to jest jak dzieci bez pracy i szkoły ktora daje te prace biora sie za sex. I sie nie zabezpieczają!\" - to zdanie zdecydowanie zasługuje na toster :O ło matko, że tacy ludzie chodzą po świecie :O do autorki - życzę siły i wytrwałości. niech się dobrze wszystko ułoży 🌼

Gość Jagodaaaa
czy podczas rejestrowania sie w urzędzie bezrobontych mozna sie spytac o zasiłek? słyszałam ze niektóre kobiety dostająod 6 miesiaca ciązy. Wie któraś z Was coś na ten temat??

pustaki to są ludzie co sobie bezmyslnie sex uprawiją albo niedbale sie zabezpieczają a potem wydaja na swiat dzieci... i nie maja pomysłu jak je wyzywic i wychowac.

takie sobie małe femme - kurwa 😡, a ty co myslisz, ze tabsy to lek na cale zlo swiata?! slyszalas o czyms takim jak indeks pearla? do pasji mnie doprowadza takie pierdolenie 😡

a mnie do pasji głupota niektorych. Wiele ciąż to własnie te bo.. juz za pozno na gumke.. nie brało sie niczego tak zwany sex na syzbko, spontan bez srodkow anty lub.. te anty były niedbale brane.. powiedz mi jak dziecko co nie zarabia ma sobie kupioc anty np za 35 zł? tyle kosztują talbetli? Wiec nie kupuje tego wcale. I uprwia sex.. bez niczego.. Nie bronmy tak bezmyslnosci.. Kazde słowo moze byc przestroga dla innych, takich co robia to samo.. jak ona i jej podbne.. a teraz to juz musztrada po obiedzie. Niech idzie do mopsu, albo bawi dzieci, udziela korepetycji itp. ALbo załozy własna firme:)

Gość zajebiaszcie
Jagodaaaa>>dowiedz sie ktora filia pomocy spolecznej obejmuje twoj rejon zamieszkania-zglos sie do pracownika socjalnego z kserowkami rachunkow jakie ponioslas w miesiacu poprzedzajacym zlozenie wniosku i z oryginalami do wgladu, jesli otrzymujesz jakies swiadczenia to rowniez wez ze soba zeby przedstawic. twoj pracownik socjalny sporzadzi protokol zgloszenia o pomoc, zapyta cie o twoja sytuacje o to jakiej pomocy oczekujesz, bo mops to nie tylko pomoc w formie pienieznej,umowi sie z toba na wywiad srodowiskowy i od dnia wywiadu do max miesiaca dostaniesz decyzje czy pomoc otrzymasz czy nie. licz sie jednak z tym ze twoi rodzice beda w to zaangazowani, jesli prowadzicie osobne gospodarstwo domowe to bedzie u nich przeprowadzony wywiad alimentacyjny

takie sobie małe femme - ale czy tu mowa o seksie bez zabezpieczen? moze ja slepa jestem? glupote potepiam, w tym sie zgadzam w calej rozciaglosci, ALE nie znosze jak sie wcina czlowiek zupelnie bez sensu

Gość ta małe femme
to jakaś durna małolata co nie zna życia i nie wie co mówi

Gość zajebiaszcie
takie sobie małe femme>>wspolczuje ci :o

Gość Jagodaaaa
takie sobie małe femme ---> daruj sobie te złośliwe komentarze. Ciekawa jestem czy pomyślałas ze niektórzy np. nie mogą brac tabletek i ze wpadki sie zdarzaja. A pozatym jestem młoda ale nie jestem żadną małolatą co nie wie co to sex wiec odpuśc sobie

własnie znam zycie i znam kobiety...i dzieci ktore uprawiaja sex bez anty.. bo albo swiadomie ich nie chca albo nie stac ich na nie.. po drugie.. chlopak jets w irlandii pewnie pojechał zaraniac na dziecko.. a ta oczywiscie robi z igly widly... Nie powielajmy stereotypu ze facet bbee a kobieta cacy Bo tak nie jest. Wiele kobiet jest dziecinnych i niedojrzałaych a to im ktos powierza anty.. z reguły. Jak sie uczy i nie stac na anty to sie sexu nie uprawia. Mogla wtedy isc do pracy po anty. A teraz to zasiłek mops itp. jak urodiz to praca. ja znam jedna w ciazy co własnie była niania dla 10 latka. Tak sobie cos tam zarobiła. To jest zaradna kobietka. tez miała krucho bo facet nie mogl w Polsce pracy znalezc.

wpadki sie zadarzają z wzegleu na małe doswadczenie w ich braniu lub z ich niebrania. Sex to jedno a stosowanie, umiejtne srodkow anty to zupełnie inna i najwazniejsza sprawa. znajomosc sexu nie zastapi znajomosci srodkow anty.

Gość ta małe femme
weź idź spać małe femme bo widze że jesteś bardzo małe przynajmniej emocjonalnie.

Gość zajebiaszcie
takie sobie małe femme>>dobra skoncz juz te swoje wywody, chyba sie z powolaniem minelas, moze powinnas zostac ksiedzem nudna jestes i gowno wiesz jak jest. nie znasz dziewczyny, nie znasz sytuacji a oceniasz. daruj sobie bo sie osmieszasz

Gość moim zdaniem to jest
wspołczuje Ci naprawde.. ale musisz myśklec pozytywnie, rodzice jakoś zaakceptują ciąze napewno Ci pomogą, a chłopak moze wróci. Idz moze na jakis kurs manicure zawsze potem jakis grosz wpadnie Pozdrawiam

Gość nieciekawie masz

Gość Biedna
idz na kurs manicure...to kosztuje!! A ten femmme ... jedna wielka bzdura . Dziewczyna potrzebuje popmocy a nie oczerniania. Ze tacy ludzie jeszcze sie rodza, oczywiscie mozna bylo pomyslec o zabezpieczeniu, ale jezeli taka sytuacja juz sie wydarzyla to tzreba jej pomoc a nie pisac,ze nie mysli , bo to jest wina zarowno dziewczyny jak i jej partnera ! Teraz musi sie postarac o jakis zasilek, nie wiem jaki nie jestem w temacie,ale uwazam,ze jako samotna matka na pewno dostanie jakas pomoc. A poza tym jezeli rodzice partnera sa dobrze nastawieni, byc moze pomoga Ci a i Twoi na pewno sie przekonaja jak maluszek sie urodzi. ps strasznie chcialabym miec dzidziusia. Bedzie dobrze!! tatus wroci tez cI pomoze. Ulozy sie wszytsko, musisz byc dobrej mysli, teraz dbaj o siebie i malenstwo. POzdrawiam serdecznie

Gość jedyne co ci moge doradzic
no, amant kuzwa ciesz sie, ze ciebie nie usunieto!!

Amant=>idź doradzać komuś kto będzie tego chciał:P Ja byłam w podobnej sytuacji i ku rozczarowaniu niektórych już jest ok:D Jak chcesz to opisz mi swoją sytuację na maila.