Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilia Małolepsza

Rola mezczyzny jest zarobienie na dom i jego utrzymanie

Polecane posty

Gość Emilia Małolepsza

i nie mówcie, że jestem materialistka oczywiście że kobieta może sobie pracować, jednak to większość utrzymania spada na ramiona mężczyzny tak było, jest i będzie a jak faceta nie stać na to aby utrzymać rodzinę to po co ją zakłada ?

Gość liszaj
taaa.. a baba bedzie sie obijac w domu ? w obecnuych czasach karzdy pracuje, zaruwno mezczyzna jak i kobieta niechce miec nieroba w domu poco mi ktos taki

Gość
ale dlaczego tak ma być?

taaaa w hook topików o tym, że kandydatka na żonę powinna być tradycyjnie dziewicą, a co z tradycyjną rolą mężczyzny, jaką jest utrzymywanie rodziny??? tu już jesteście tacy postępowi??

Gość
ja nie chcę być niczyją utrzymanką :D

tradycyjną dziewczyną :O to znaczy co? Ma prząść, robić zakupy, prać, zmywać a jaj hobby ma być prasowanie, czyszczenie toalety, wychowywanie gromadki dzieci i czytanie książeczki do nabożeństwa :O jak byłbym interesującą osobą to za takie tradycyjne wartości bym podziękował :D a że jestem przegrańcem to podziękuje za jakiekolwiek bo ani dla tradycyjnej ani nowoczesnej nie będę atrakcyjny. straszne, co nie? :O

Ja też chcę być niezależna i sama się utrzymywać. Ale i tak uważam, że kobiety powinny dostawać jakieś 1000 zł na miesiać bez powodu! Po to by nie musiały się denerwowac itd. :D A tak całkiem serio to na pewno czas spędzony na wychowywaniu dzieci i byciu gospodynią domową powinien liczyć się do emerytury. Bo co mają powidzieć kobiety, które całe życie wychowywały bachory, mąż rozwijał swoją karierę zawowodą a potem je rzucił a one muszą zaczynać życie od początku? I na pewno powinna być większa pomoc dla samotnych matek z dziećmi i powinno to być jasno i wyraźnie powiedziane. Ja np. nie umiałabym się w tym połapac, nie wiedziałabym gdzie iść po pieniądze itd. :/

Gość
jeszcze jedna istotna rzecz - kobieta powinna dostać na wiano krowę i pierzynę w kufrze :p

tak - kobieta dziewica, facet utrzymujący rodzinę = życie po bożemu oczywiście pod warunkiem, że i dzieci płodzone po bożemu i bez grzesznej antykoncepcji...

Gość niedzwiadek z miasta
mnie dziwczyna zostawila poniewaz stwierdzila ze moje zarobki ( 750 ) sa za niskie aby utrzymac rodzine pracuje w hipermarkecie na kasie - nie wazne chyba gdzie sie pracuje i ile zarabia - wstyd jest krasc i nie mowcie mi ze dziewczyny to nie materialistki wysmiala mnie za hipermarket :-(

Gość niedzwiadek z miasta
aha - kazda nazwa jest dobra widze :/ szuka faceta z lepsza kasa to jak to nazwac jak nie dziwka materialistyczna ?

Gość do klasztoru nie przyjmowali
bez duuuuzego posagu!

Gość do --- LeśnySłodziaczek
Popieram Ciebie w 90% - nigdy bym o tym nie pomyślała, ale faktycznie - dziś spędziłam 2 godziny na robieniu puire, którego mój mężczyzna z resztą zjadł 1/10 (!) i kto mi za to zapłaci? nie musiałam tego robić! A wychowanie dzieci - to aż nazbyt oczywiste, że powinnyśmy dostawać za to pieniądze, a my jeszcze choelra musimy łożyć na dzieci jak dzikie świnie - opiekunki, wyrzuty sumienia, kłótnie o kasę, liczenie, odmawianie sobie - pier%lę!

teraz przyjmują i to pewnie chętnie bo liczba powołań raczej maleje :P a my chyba o współczesnej polsce i współczesnej roli kobiety i mężczyzny według tradycjonalistów z kafe :P

Gość puire
robiłas 2 godziny?? to powinien Cię pierdolnąć jak najszybciej...

Gość puire
niedzwiadek jakbyś oza tymi zarobkami coś jeszcze sobą reprezentował, chociaż w łózku byłbyś dobry, to by Cię nie rzuciła.

heh, uwazam , ze jesli jakas kobieta chce zeby to facet utrzymywal dom, łożył kase na jej zachcianki i takie tam, to ona powinna zajac sie czynnosciami tradycyjnie kobiecymi, a jesli cche mężczyzny -pratnera(jak i ja chcę) to wtedy wszystko powinno byc podzielone między partnerów , wg ich prywatnych ustaleń, bo jeśli facet chce wtedy zeby kobieta gotowała ona może to robić ale on powinien się rewanżować w jakis inny sposób. a jeśli chcą "tradycji"to niech to będzie tradycja w 100% , a nie ze facet utrzymuje a ona leży na kanapie względnie do kosmetyczki i po koleżankach jezdzi!

Gość puire
jak na razie najcześciej to tak ta tradycja wygląda, że oboje pracują na życie ( w imię równouprawnienia ) a do tego kobieta po pracy leci do garów, sprzątania, zmywania, prania, dzieci, a facet z piwkiem przed telewizor

można by sięgnąć jeszcze po inną gałąź tradycji nie "plebejską" :D tylko bardziej "dworską" :P facet zarabia a kobieta rozkazuje służbie w willi na którą on zarobił 🖐️ tradycyjna wersja lux :classic_cool:

Gość koniec tego dobrego
rzygac mi sie chce kobietami i gardze wami smieciary

ale w tej "dworskiej" wrsji, nie oszukujmy się, facet też się nie przemęczał..a juz w "arystokratycznej" to w ogole!! nikt nie pracował..może to jest rozwiązanie:p

Gość ee w naprawde dobrym
malzenstwie ludzie sa na dobra i na zle, nie kalkulują. U nas bylo tak,ze jak ja mialam lepsze mozliwosci to zarabialam na dom, teraz sie zmienilo i moj maz mnie utrzymuje. Robimy, jak nam jest wygodniej.