Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaja161616

pilne!

Polecane posty

Gość Kaja161616

Cześć! Od 7-8 miesięcy stosuję Yasminelle. Dziś miałam wziąć ostatnią tabletkę z obecnego blistra a od jutra - tydzień przerwy. Ale jak dziś po nią sięgnęłam, okazało się, że wczorajsza też tam była... Zapomniałam :/ Nie wiem jak to się stało, bo zdarzyło mi się to pierwszy raz... I co teraz? Na opakowaniu jest napisane, że powinnam natychmiast (jeszcze dziś?) zacząć nowy blister, ale... Po pierwsze to jest ostatni jaki mam, a po drugie przecież za kilka dni mam mieć miesiączkę... Czy nie mogę po prostu wziąć dzisiejszej (albo obie na raz) i w następną sobotę zacząć nowy blister jak zawsze? Albo może zacząć nowy z pierwszym dniem miesiączki, jakbym po prostu zaczynała? Co powinnam zrobić? Ciąża to dla mnie nie tragedia, ale wolałabym jeszcze nie teraz...

Gość Książki polecam
skoro to ostatnie 2 tabletki z listka zacznij już teraz przerwę (to znaczy zaczęłaś już przerwę 2 dni temu) i za tyle dni co zwykle (7)zacznij nowe opakowanie. Nic się nie stanie tylko zaczniesz nowe opakowanie 2 dni wcześniej niż by wypadło, gdybyś nie zapomniała. Jeśli wcześniej nie zapominałaś wszystko będzie dobrze. Skoro bierzesz pigułki polecam książeczkę z serii medycyna praktyczna Anne Szarewski, John Guillebaud "Wszystko o antykoncepcji". Znajdziesz tam odpowiedzi na wiele pytań, które mogą się jeszcze pojawić. POWODZENIA

Gość Książki polecam
Ale pod żadnym pozorem nie możesz przedłużyć przerwy. Tak dla ścisłości to nie jest miesiączka tylko krwawienie z odstawienia. Ja w takim wypadku rozpoczęłabym nowe opakowanie jak tylko je zdobędę. W poniedziałek lub wtorek jak będziesz u lekarza. To będzie krótsza przerwa, ale to nawet lepiej w tym wypadku.

Gość Książki polecam
opis tej książki: Wszystko o antykoncepcji: książka popularnonaukowa, przeznaczona dla szerokiego kręgu czytelników; kompleksowo omawia zagadnienia dotyczące antykoncepcji; ułatwia rozwiązywanie indywidualnych problemów; obszernie opisuje naturalne metody planowania rodziny; ukazuje zalety i wady wszystkich metod antykoncepcyjnych; zawiera listy poruszające najczęstsze problemy kobiet stosujących antykoncepcję i wyjaśnia je w sposób wyczerpujący. Wszystko o antykoncepcji jest wprawdzie książką przeznaczoną dla Czytelnika nie posiadającego wykształcenia medycznego, nie ma jednak charakteru lektury typowej dla tzw. kobiecych wydawnictw. Jest to dzieło obszernie i kompleksowo ujmujące problemy związane z antykoncepcją. Jeżeli zatem Czytelnik nie zniechęci się znaczna objętością publikacji i przeczyła ją w całości lub w interesujących Go fragmentach, odkryje, że to lektura niezwykle zajmująca i pomocna w rozwiązaniu Jego indywidualnych problemów.

Gość Kaja161616
Bardzo dziękuję, już wiem co mam robić. I wiem, że to krwawienie z odstawienia, ale i tak nazywam to miesiączką. ;P Pozdrawiam!!!