Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Len-ka

krostki na dekoldzie....

Polecane posty

no wiec tak, jakis czas temu na dokoldzie pojawily mi sie jakies 3 male ropne krostki, nigdy nie mialam problemow z cera wiec nienauczona doswiadczeniem wycisnelam je... i co? no jasne ze pojawilo sie ich duzo wiecej, a teraz jeszcze wiecej, juz sobie obiecalam ze niczego nie wycisne... tylko powiedzcie mi jak sie tego pozbyc?? do mycia uzywam mydla antybakteryjnego clean&clear a nastepnie smaruje sudocremem lub maścia ichtiolowa... co mi radzicie, chce sie wreszcie tego pozbyc;(

Gość na dekolcie

Gość belissa
piling(spolszczone) a najlepiej piling rękawicą do kąpieli

Gość belissa
to znaczy piling i rękawica.

kurcze ale tym pilingiem to sobie nie zaszkodze?? bo mam wrazenie ze wlasnie po rekawicy sobie tylko pogorszylam sprawe

Gość belissa
no to nie wiem, ja zawsze po myciu rękawicą z płynem miała taką gładka. a może masz inny balsam który cię tak uczula. ale szczerze to mi tez się teraz porobiły, nawet blizny mam, ale rękawicy używam i potem balsamu

kurcze teraz nie wiem czy wiesz dokladnie o jakie krostki mi chodzi, bo np mam sklannosci do takich malych bialych suchych krostek na ramionach ale wlasnie z nimi dobrze radzi sobie rekawica sizalowa czy piling no i balsam nawilzajacy a te sa takie ropne, tzn mozna je latwo wycisnac, no i nie wiem,

Gość belissa
no takie ropne są gorsze bo po nich ślady zostają. nie wiem co ci doradzić.może stosuj na nie punktowo maść cynkową, żeby je wysuszyć , no i wiadomo nie wyciskać.maść nie droga ok 3 zł

tak tak mam w domku ta masc, chcialam teraz sprobowac z ichtiolowa, bo wczesniej uzywalam sudocreamu ktory tez powinien wysuczas, no coz przerzuce sie na ta cynkowa faktycznie

Gość belissa
sudocrem?mi to lekarz przepisał dla dziecka na oparzenia na pupce więć to chyba nawilża.zresztą nieważne.Przykro mi nie wiem jak Ci pomóc poza maścią, ostatecznie spirytus salicylowy, ale nie wiadomo jak Twoja skóra na to zareaguje bo moja w przeciwnym kierunku(jeszcze większe, bolące krostki) Pozdrawiam