Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta0888

Tasiemiec /

Polecane posty

Gość marta0888

Ostatnimi czasy zauważyłam w kale dziwne białe coś... Wyczytałam w internecie, że są to szczątki tasiemca. Inne objawy też się zgadzają- nie mogę przytyć, nerwowość, bóle głowy :( Czy wiecie może, jak to się leczy i jakie mogą być skutki posiadania tasiemca w swoim organiźmie?

Gość OOOLLLAAAAA
to moze owsiki?

Gość taka jednaaa 1234
Nie pozostaje Ci nic innego jak wizyta u lekarza, najpierw badania (probka kału), a pozniej da Ci tabletki odrobaczywiające i powinno pomoc. nie ma sie co martwić na zapas, duzo ludzi ma w sobie robaki nawet o tym nie wiedząc,

Gość marta0888
ojej :/

Gość marceliona
samemu sie odrobaczac?a w jaki sposob????????????????? i skad mozna wiedziec ze cos tam w nas siedzi bo kurde moze i we mnie jakis stwor czycha

W aptekach sa dostepne rozne srodki bez recepty, ja akurat stusuje co jakis czas zentel. A skad mozna wiedziec, hmm... no czasem trzeba sobie uwaznie popatrzec :P :P.

niee to napewno nie tasiemiec. Takie małe robaczki to owsiki. Idź do lekarza on ci przepisze lekarstwo 2-3 dni i pozbędziesz się tego paskudztwa. Wiem bo sama miałam z tym kiedyś problem. pozdrawiam:)

Gość ostatnia fajna sala
zentel jest na receptę, podobnie jak wszystkie znane mi leki przeciw pasożytom, a przynajmniej te skuteczne 🖐️

Gość tasiemiec
wyglada jak kwaleczki niestrwionego makaronu. Sa to tzw czlony tasiemca, w ktorych znajduja sie jaja.

Gość ponoc pestki dyni
pomagaja na robale. pewnie masz owsiki a nie tasiemca bo tasiemcem ciezej sie zarazic. owsiki wygladaja jak ziarnka ryzu a tasiemce sa plaskie cos jak makaron. wstazki.

Gość marceliona
a co niby z tymi pestkami dyni zrobic?

Gość ostatnia fajna sala
lek jest na recepte, a to czy ci sprzeda aptekarka to już jej dobra wola, zwykle nie sprzedają

Gość dajcie spokój z tymi
domysłami .Jak się ma jakieś objawy to trzeba zrobić badania kału.Kosztuje to niewiele.Po co leczyć się na coś czego może nie ma. Ja jestem po badaniach i mam spokój,bo nic nie wykryto. Jeśli chodzi o pestki dyni to nie suszone,bo te nic nie zdziałają.