Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *zygzak*

plamienia podczas brania tabletek? HELP -co jest?

Polecane posty

Gość *zygzak*

moja sytuacja wyglada nastepujaco.. biore 6 badz 8 opakowanie harmonetu..! jakis czas temu nie zrobilam przerwy, wzielam 2 opakowania pod rzad.. pozniej zrobilam przerwe.. a teraz od jakis 8 dni biore kolejne opakowanie.. problem polega na tym ze od 2 dni mam plamienia.. troche mnie to niepokoi bo na poczatku tego opakowania kochalam sie bez gumy.. (jest ewentualna mozliwosc ze zapomnialam jednej tabletki tzn. wydawalo mi sie ze nie wzielam,ale liczac tabsy w opakowaniu wszystkie mi sie zgadzaly) to bylo jakies ok 3 dni po stosunku..? zastanawia mnie co jest przyczyna tych krwawien..? czy zapomniana tabletka czy to sa nadal skutki uboczne po niezrobieniu przerwy czy tabsy sa za slabe ...............?????????? prosze przeczytajcie to na spokojnie i mi pomozcie..

Gość *zygzak*
sorry za 2 topiki ;/ ..jest ktos kto moze mi to jakos wyjasnic co jest..?? dlaczego tak mam.. nie ukrywam ze troche mnie to irytuje..!

Gość pleassssee help..

Gość hym..
moze to byc kazda z opcji..

Gość odswiezam

Gość jola78
ja myślę że to od tab. za dużo w nich hormonów jak dla twego organizmu

Gość *zygzak*
..a nie za malo..?? i od tego te plamienia?

moim zdanie za mało hormonów...miałam tak kiedys jak brałam tabletki, tym bardziej ze harmonet zawiera 0,2 -najmniejsza dawke hormonów wiec sa to tabletki \"słabe\" w sensie nasycenia hormonami regulujacymi nasze cykle ja brałam długo tabletki jednoskładnikowe (jednokolorowe) -np.harmonet poczym musiałam zmienic na 2 potem 3 kolorowe(3 rozne dawki hormonow dostosowanych do dni cyklu) bo właśnie zaczęłam plamic...po zmianie tabletek na \"siniejsze\" wszystko wrociło do normy... wszystko zalezy od poziomu hormonow twojego organizmu i czy tabletki sa odpowiednio dobrane -kazda z nas jest inna

Gość *zygzak*
hmm.. tez mysla ze to moze byc jedna z przyczyn.. ale zastanawia mnie caly czas to czy ma to cos wspolnego z tym ze przed tym listkiem ktore teraz zazywam nie robilam przerwy.. ;/ :( [listek tab][listek tab]++[listek tab+ krwawienia]

Gość *zygzak*
..moze ktos jeszcze sie wypowie?? :(

Gość Olga 9998
hmm.. mysle ze to moze byc od tego ze nie zrobilas przerwy.. ale pewna nie jestem! :) tez planuje nie robic przerwy-jesli sa takie skutki uboczne to chyba zrezygnuje tego pomyslu! czekam rowniez na odpowiedz na ten temat;P

Gość ...ech.....
ja tz mialam plamienia przy 8 i 9 opakoaniu tabsow..i robilam przerwy i poprostu dostawalam plamienia w czasie zazywnia lekarz wtedy powiedzial ze tabletki nie trzymaja cyklu i trzeba je zmienic ale antykoncepcja jest zachowana ...

Gość *zygzak*
uhm... czyli zbezpieczona jestem!???? -tylko tabletki sa za slabe i powinnam je zmienic??:)

Gość drospii
wlasnie wlasnie zachowana jest antykoncepcja w tymprzypadku kiedy sa palamienia. Mam podoba sytuacje tylko ze u mnie to pierwsze opakowanie

Gość *zygzak*
..ale u ciebie to minie ze wzgledu na to ze to pierwsze opakowanie.. a u mnie razej nie bo to jest moje chyba 6-8 :(

Gość *zygzak*
odswiezam

Gość *zygzak*
czy cos jest nie tak jesli plamie podczas brania tabletek.. (6-8 opakowanie)

Gość *zygzak*
czy musze sie dodatkowo zabezpieczac?? ..czy jestem w pelni zabezpieczona tabletkami?