Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani ząbek

pierwszy ząbek

Polecane posty

Gość pani ząbek

moj synek skonczył 3 miesiace, od 2 tygodni bardzo sie slini wklada cale piastki do buzi i jest marudny. na dolnym dziaselku zauwazylam biala "plamke"- w miejscu zeba "czwórki". nie jestem pewna czy to faktycznie zabek bo wszedzie czytam opinie ze najpierw wychdza "jedynki" i dwojki". jak bylo u was z zabkowaniem ??? prosze o opinie :-)

Gość pani ząbek
:-(

moja córka miała 4 msce jak wyszły pierwsze ząbki (pierwsze bo u nas były dwa) i były to dolne jedynki mądrzyć się nie będę, ale chyba raczej najpierw, idą jedynki, dwójki ...

Gość pani ząbek
wiec czym moze byc ta biała plamka??

To może być ząbek.Mojemu synkowi dzień przed ukończeniem 4 miesięcy też się pojawiła na dziąśle biała plamka. Początkowo nie byłam pewna czy to ząb czy nie ząb, bo pojawił się gdzieś w okolicy trójki. Ale teraz już wiem, że to ząb :) Rzeczywiście, najczęściej wychodzą najpierw dolne jedynki, ale zdarza się, że ząbkowanie zaczyna się w innym miejscu. Też się ślini i pcha rączki do buzi.

U nas pierwszy ząbek pojawił się w 8 miesiącu,ale Kapi wkłaadał paluchy do buzi już w 3-4 miesiącu.Faktycznie najpierw wychodzą 1 itd,ale są odstępstwa od reguły.Być moż ta plamka to ząbek.Najlepiej sprawdź palcem czy jest tam jakieś zgrubienie.Jeśli tak,to pewnie ząbek :)

Prawdopodobnie to ząb,mojej zawsze najpierw pokazywała sie biała plamka,teraz ma 7 miesięcy i 5szt już wyszło......